Газове питання. Україна провела зустріч з Фіцо: про що домовилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газове питання. Україна провела зустріч з Фіцо: про що домовилися

258
Голова правління НАК «Нафтогаз» Олексій Чернишов зустрівся з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо. Вони обговорили енергетичну безпеку.
Про це повідомляє Чернишов у Facebook.
Голова «Нафтогазу» наголосив, що головна тема переговорів України та Словаччини була співпраця для зміцнення спільної енергетичної безпеки Східної Європи.
За словами Чернишова, для Словаччини це про стабільне постачання енергоресурсів для населення, а для України — про посилення національної безпеки через сприяння диверсифікації Європою джерел постачання енергії.
«Подякував очільнику словацького уряду за конструктивну позицію та відкритість до діалогу. Домовилися працювати разом над забезпеченням енергетичної стійкості регіону», — зазначив Чернишов.
Нагадаємо, раніше Україна припинила транзит російської нафти «Лукойл» трубопроводом «Дружба».Це вплинуло на постачання до Словаччини та Угорщини. Обидві країни погрожували Україні судом та намагалися організувати консультації на рівні ЄС.
Крім того, нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не буде продовжувати транзитний договір щодо газу з росією. Це також вплине на постачання газу до країн ЄС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас