ЄС відтермінував платний в'їзд до європейських країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС відтермінував платний в'їзд до європейських країн

Світ
558
ЄС відтермінував платний в'їзд до європейських країн
ЄС відтермінував платний в'їзд до європейських країн
В Європейському Союзі вчергове відтермінували запуск системи ETIAS до травня 2025 року.
Про це пише Forbes.
Після запуску програми ETIAS знадобиться спеціальний дозвіл для в'їзду до 30 країн Шенгенської зони Європи. Документ коштуватиме 7 євро, або близько 10 канадських доларів, і буде дійсним протягом трьох років поспіль.

Що таке ETIAS

ETIAS — це Європейська система інформації та авторизації подорожей. Її мета — запобігти в'їзду до ЄС тих, хто становиять загрозу громадському порядку, національній безпеці або міжнародним відносинам країн Шенгенської угоди.
Дозвіл ETIAS — це дозвіл на в'їзд до ЄС для громадян країн, із якими діє безвізовий режим. Він прив’язаний до закордонного паспорта людини і діє три роки або ж до спливання терміну дії паспорта. Якщо людина отримує новий закордонний паспорт, то треба буде отримати і новий дозвіл.

Що це означає для українців

ETIAS зобов’яже українців, що їздять до ЄС, раз на три роки реєструватися у спецсистемі і в більшості випадків — сплачувати збір за це.
ETIAS запроваджений не лише для українців. Він діятиме для громадян усіх держав, що мають право безвізового в'їзду до ЄС, в тому числі громадян США, Канади тощо.

Як отримати дозвіл

Після того як ETIAS вступить у дію, дозвіл на в'їзд до ЄС можна буде отримати, заповнивши анкету на офіційному вебресурсі ETIAS або через мобільний додаток ETIAS.
Вартість заявки на отримання ETIAS — 7 євро. Хоча більшості людей доведеться сплатити комісію, ETIAS безкоштовний для всіх віком до 18 або старше 70 років
Щоб подати заявку на ETIAS, слід буде мати біометричний закордонний паспорт.

Нова реальність. Корисна інформація для тих, хто зараз в Україні, чи за кордоном

За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас