Які землі в Німеччині ще приймають біженців з України: правила в’їзду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які землі в Німеччині ще приймають біженців з України: правила в’їзду

Світ
2346
Які землі в Німеччині ще приймають біженців з України: правила в’їзду
Які землі в Німеччині ще приймають біженців з України: правила в’їзду
Німеччина — одна з країн, які найбільше приваблюють українських біженців. За даними на травень 2024 року, кількість біженців з України в Німеччині збільшилася на 4 250 осіб, досягнувши 1,33 мільйона — а це 31,3% від загальної кількості біженців з України до ЄС.
Розповідаємо, які зараз правила в’їзду до Німеччини для біженців і які землі їх ще приймають.

Правила першого в’їзду

Як пишуть експерти порталу uahelp.wiki, перший в’їзд до Німеччини та перебування протягом 90 днів без віз та інших умов з 27.05.2024 можливе для таких категорій громадян:
  1. Громадяни України, які перебували в Україні станом на 24.02.2022.
  2. Громадяни третіх країн, які перебували в Україні станом на 24.02.2022 на підставі чинного дозволу на постійне (не тимчасове) перебування в Україні.
  3. Громадяни України, які перебували за межами України 24.02.2022.
Щоб зберегти право перебування в Німеччині довше ніж 90 днів, протягом цих 90 днів необхідно подати заяву на тимчасовий захист або інший дозвіл на перебування.
Ці правила діють для в’їздів, які були або будуть у період з 04.03.2024 до 31.12.2024

В яких землях табори приймають біженців із України

Більшість біженців прибувають у прийомні пункти (табори). З первинних прийомних пунктів йде розподіл територією федеральної землі. Куди конкретно — передбачити неможливо.
«Не всі федеральні землі приймають біженців. Якщо ви приїжджаєте до прийомного пункту в певній землі, зазвичай ви залишаєтеся в цій землі. Водночас гарантії немає, і у разі перевиконання квот вас можуть перенаправити в іншу землю.
Ви будете зобов’язані жити в тій федеральній землі, в якій зареєструєтесь або в яку ви будете направлені. На переїзд в іншу землю буде потрібен спеціальний дозвіл, який можна отримати лише з поважних причин (робоче місце, подружжя чи неповнолітні діти)", — зазначають експерти.
За інформацією проєкту, українці можуть їхати до центрів у таких землях:
Берлін:
  • Tegel (колишній аеропорт) — найбільший пункт первинного прийому, звідки розподіляють на розселення по всій Німеччині. Територія центру зачинена, всередину можна потрапити спеціальним автобусом. Якщо їхати машиною, потрібно буде залишити її на парковці зовні і заїхати всередину автобусом. Всі дані, включаючи телефонну лінію центру, можна знайти за посиланням.
Баден-Вюртемберг:
З прийомних пунктів землі Баден-Вюртемберг розподіл іде лише інші федеральні землі, зокрема у Баварію, Рейнланд-Пфальц і Гессен.
  • Карлсруе (Durlacher Allee 100, 76 137 Karlsruhe) — центр відкритий, але розподіляє на інші федеральні землі. Приймає всіх, у тому числі тих, хто їде своїм авто. Автомобіль слід паркувати поза територією прийомного пункту. У таборі не приймають свійських тварин, більших за кішку.
  • Месштеттен (Geißbühlstraße 51, 72 469 Meßstetten) — відкритий, але розподіляє на інші федеральні землі. Важко дістатися громадським транспортом, машиною можна. Табір не приймає із тваринами.
  • Фрайбург (Basler Landstraße 16, 79 111 Freiburg) — відкритий, але розподіляється на інші федеральні землі. Табір не приймає людей, які потребують медичної допомоги або спеціального догляду; приймають із невеликими тваринами, які мають перебувати з господарями, собак треба буде тримати постійно на повідку.
Баварія:
  • Мюнхен (Dachauer Str. 122a, 80 637 München) — з табору людей розподіляють по Баварії. Тих, хто приїжджає з домашніми тваринами, просять їх кудись віддати, подальший розподіл з тваринами неможливий.
Гессен:
  • Гіссен (Rödgener Straße 59−61, 35 394 Gießen Ankunftshalle) — тих, хто не має родичів першої лінії в Гессені, розподіляють по Баварії. Бажано приїжджати у робочі дні до 20:00. Решту часу теж приймають, але доведеться почекати. Якщо приїхати пізно та без автомобіля, у Bahnhofsmission у Франкфурті можуть розмістити на одну ніч.
Північний Рейн-Вестфалія:
  • Бохум (Gersteinring 50, 44 791 Bochum Erstaaufnahmeeinrichtung).
Саарланд:
  • Лебах (Schlesierallee 17, 66 822 Lebach).
Тюрінгія:
  • Айзенберг (Jenaer Str. 49, 7 607 Eisenberg) — приймає, якщо є місця. Можуть відмовити у прийомі.
  • Зуль (Weidbergstr. 10, 98 527 Suhl) — приймає, якщо є місця. Можуть відмовити у прийомі.
  • Нордхаузен (Neuer Weg 34, 99 735 Werthe) — приймає, якщо є місця. Можуть відмовити у прийомі.
Шлезвіг-Гольштейн:
  • Ноймюнстер (Haart 148, 24 359 Neumünster) — табір приймає та розподіляє в інші прийомні пункти;
  • Боштедт (Von-dem-Borne-Straße, 24 598 Boostedt) — приймає з домашніми тваринами, у тому числі великими собаками. Якщо немає вільних місць, можуть одразу направити до іншого табору;
  • Зет (Hauptstraße 100, 23 845 Seeth) — біженців приймають із свійськими тваринами, зокрема великими собаками.
Обрати кредитну картку непросто. Зате правильно обрана картка стане незамінним помічником. Ми вирішили допомогти нашим читачам у пошуку таких помічників. Для цього було створено спеціальний сервіс.

Сервіс для вибору кредитних карток

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас