Як змінюються ставки за депозитами та кредитами — дані НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змінюються ставки за депозитами та кредитами — дані НБУ

Кредит&Депозит
507
Як змінюються ставки за депозитами та кредитами — дані НБУ
Як змінюються ставки за депозитами та кредитами — дані НБУ
Процентні ставки за депозитами та кредитами знизилися у відповідь на зниження інфляції та облікової ставки Національного банку України.
Про це повідомляється на сайті НБУ.
Зазначається, що поступове здешевлення кредитів сприятиме подальшому відновленню економіки.
«Водночас ставки за депозитами в гривні, попри певне зниження, й надалі забезпечують захист від інфляційного знецінення. Так, за депозитами від 3 місяців і більше банки в середньому пропонують близько 14% (після оподаткування — близько 11%). Ці ставки є вищими як за поточний, так і за прогнозований Національним банком рівень інфляції на наступний рік», — кажуть в Нацбанку.
Привабливими залишаються й інвестиції в облігації уряду (ОВДП), доступні громадянам через банківські додатки. Зокрема, ставки за ОВДП строком до одного року становлять 16−17%. Водночас доходи від вкладень у ОВДП не оподатковуються.
«Збереження привабливості гривневих заощаджень залишається важливим завданням НБУ. Це, зокрема, необхідно для зниження тиску на валютному ринку. Що більше громадяни інвестують у гривневі активи, то менше вони витрачають на купівлю готівкової валюти», — додає регулятор.
НБУ й надалі проводитиме таку монетарну політику, яка б забезпечувала захист гривневих заощаджень громадян від інфляції.
«НБУ також обмежуватиме курсові коливання на валютному ринку, щоб уникати суттєвого погіршення очікувань громадян і бізнесу щодо майбутньої інфляції та курсу», — підсумували в Нацбанку.

Довідка Finance.ua:

  • банківський депозит є незамінним інструментом для збереження та захисту ваших заощаджень. Експерти Фінкульту розповіли, які переваги має цей спосіб збереження та заощадження власних коштів;
  • у грудні очікується чергове засідання монетарного комітету НБУ, де знову можуть переглянути розмір облікової ставки та додатково ставки за депсертифікатами. Цілком ймовірно, що якщо ці показники залишаться на колишньому рівні, на ринку закріпляться сталі ставки, вважає директор департаменту роздрібного бізнесу Глобус Банку Дмитро Замотаєв.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас