Як отримати доступний кредит на енергообладнання для населення та ОСББ: ставки і терміни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримати доступний кредит на енергообладнання для населення та ОСББ: ставки і терміни

Особисті фінанси
966
З 20 липня запрацювали урядові програми безвідсоткового кредитування громадян, а також програма «Доступні кредити 5−7-9» для ОСББ та ЖБК на купівлю обладнання для генерації з альтернативних джерел енергії та установок для зберігання енергії.
Про це повідомили у Міністерстві економіки України.

Що відомо про програми

Зокрема, для приватних домогосподарств вже діє програма пільгового кредитування під 0% для закупівлі обладнання і встановлення у власних домогосподарствах сонячних панелей з системами накопичення енергії та вітрових установок.
  • Держава повністю компенсуватиме відсоткову ставку за такими кредитами впродовж 10 років.
  • Сума кредиту може складати до 480 тисяч гривень на придбання та встановлення гібридної системи електропостачання.
Як отримати доступний кредит на енергообладнання для населення та ОСББ: ставки і терміни
Друга програма передбачає можливість для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) скористатись програмою державної підтримки «Доступні кредити 5−7-9%».
Відтепер в рамках програми можна купувати та встановити генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел, а також установки зберігання електричної енергії та допоміжне обладнання.
  • Умови кредитування: сума кредиту до 5 млн грн терміном до 5 років під 7% річних.
  • Програма працюватиме у комбінації із програмою «ГрінДІМ». ОСББ та ЖБК в рамках цієї програми зможуть отримати до 70% вартості проєкту після його облаштування.
Як отримати доступний кредит на енергообладнання для населення та ОСББ: ставки і терміни
Як отримати доступний кредит на енергообладнання для населення та ОСББ: ставки і терміни
Для того, щоб скористатись державною програмою пільгового кредитування «Доступні кредити 5−7-9», керівництво ОСББ чи ЖБК має подати заявку до одного із 46 банків, які співпрацюють з Фондом розвитку підприємництва за програмою «Доступні кредити 5−7-9» та надати пакет необхідних документів, встановлених банком.

Читайте також: Автономне електроживлення: які є варіанти та який вибрати

За інформацією Мінекономіки, кредитні продукти для громадян вже доступні у таких банках як: АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ «Сенс Банк», АТ «КБ «Глобус».
Кредитні продукти для ОСББ та ЖБК доступні у таких банках: АТ «КБ «Глобус», АТ «Скай Банк», АТ «Ощадбанк», ПАТ «Банк Восток», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Сенс Банк», АБ «Укргазбанк».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас