Як мають їздити українські водії вночі, щоб уникнути штрафів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як мають їздити українські водії вночі, щоб уникнути штрафів

Технології&Авто
30773
Як мають їздити українські водії вночі, щоб уникнути штрафів
Як мають їздити українські водії вночі, щоб уникнути штрафів
В Україні до кінця березня 2024 року запрацюють ще 50 камер фіксації порушень правил дорожнього руху. На сьогодні в Україні працюють вже 244 камери фіксації ПДР.
Також нагадаємо, із 1 січня на українських дорогах додатково запрацювали 50 комплексів автоматичної фіксації правопорушень правил дорожнього руху. Адреси всіх камер фото- та відеофіксації можна переглянути за посиланням.
У жовтні минулого року Кабінет Міністрів вніс зміни до Правил дорожнього руху. Зміни до ПДР України покликані привести їх у відповідність до європейських стандартів.
Водії повинні дотримуватися певних правил і порад під час нічної їзди, щоб уникнути отримання штрафів та забезпечити безпеку на дорозі. Експерти дали кілька корисних порад.
Про це пише SUV News.

Дотримуйтесь ПДР

Це включає в себе дотримання швидкісних обмежень, відстаней та правильне використання сигналізації поворотів. Важливо бути уважним і стежити за дорожніми знаками та розміткою, особливо вночі, коли їх може бути важче помітити.

Обережно в темряві

Переконайтеся, що фари та ліхтарі на вашому автомобілі працюють належним чином, щоб забезпечити хорошу видимість в темряві. Освітлення повинно бути достатньо яскравим, щоб ви могли чітко бачити дорогу та інші транспортні засоби.

Пішоходи

Вночі пішоходи можуть бути менш помітними на дорозі, тому будьте особливо уважними, коли наближаєтесь до пішохідних переходів або зон, де можуть знаходитися пішоходи.

Маневри

Перед виконанням маневрів, таких як повороти або перестроювання, переконайтеся, що ваші дії безпечні і не створюють небезпеки для інших учасників дорожнього руху.

Видимість

Чисті скло та фари покращують видимість на дорозі вночі. Регулярно очищуйте та перевіряйте скло, особливо лобове, щоб уникнути відблисків та спотворень.

Світловідбивні матеріали

Світловідбивні матеріали на одязі потрібні, щоб бути краще помітними для інших учасників дорожнього руху, особливо за межами населених пунктів.
Дотримуючись цих порад, ви зможете не тільки уникнути штрафів, але й забезпечити безпечну їзду вночі для себе та інших учасників дорожнього руху.

Замовити підтримку Finance.ua Assistance

Принагідно нагадаємо, що буде якщо не платити штрафи. Юристи розповіли, чи можна не сплачувати штрафи за порушення правил дорожнього руху, і чим загрожує така несплата. Після отримання постанови про накладення штрафу, водій має можливість обрати один з двох варіантів: або оскаржити штраф у встановленому порядку, або оплатити його. На оскарження передбачено 10 календарних днів, на оплату — 15 календарних днів.
Якщо водій оскаржує штраф, то оплачувати його не потрібно до вирішення питання в суді чи іншому органі, куди подано скаргу.
У порядку примусового виконання постанови з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу і витрати на виконавче провадження. Однак це ще не всі проблеми, які можуть виникнути в таких ситуаціях.

Довідка Finance.ua:

  • Зміни до ПДР України покликані привести їх у відповідність до європейських стандартів. Вони стосуються перевезення дітей та порядку використання освітлювальних приладів;
  • перша зміна стосується увімкнення водіями денних ходових вогнів. Також нове правило стосується перевезення дітей у автокріслах або інших системах, які здатні утримувати дитину.

Автоцивілка онлайн на Finance.ua🚙

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас