Витяг з Резерв+: чому можуть виникнути проблеми з документами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Витяг з Резерв+: чому можуть виникнути проблеми з документами

Особисті фінанси
8361
Витяг з Резерв+: чому можуть виникнути проблеми з документами
Витяг з Резерв+: чому можуть виникнути проблеми з документами
4,7 мільйона українських військовозобов’язаних в обумовлений законом 60-денний термін оновили свої дані та отримали відповідний витяг. Чи може він замінити повноцінний документ?

Військовий квиток у смартфоні

Донедавна в Україні до військово-облікових документів належали посвідчення про приписку до призовної дільниці (так зване приписне посвідчення), військовий квиток та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.
«Але з 18 червня почав діяти електронний військово-обліковий документ, він має таку ж юридичну силу, як і паперовий. Він формується за допомогою застосунку „Резерв+“ і після оновлення даних містить всю необхідну інформацію про військовозобов’язаного, його військовий статус та інші дані, необхідні для організації військового обліку та мобілізаційної роботи. Також можна роздрукувати PDF-версію документа з QR-кодом. Тобто носити з собою військовий квиток, приписне посвідчення чи тимчасове посвідчення у паперовому вигляді не обов’язково, якщо є електронний документ», — розповідає у коментарі речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

Половинчасте рішення

Сам по собі роздрукований аркуш формату А4 з військово-обліковими даними і QR-кодом повноцінним документом не є. І якщо показати лише його, перевірка (за законом перевіряти військово-облікові документи мають право уповноважені співробітники ТЦК та СП, поліцейські та представники Державної прикордонної служби) може його проігнорувати.
Внаслідок цього військовозобов’язаному може загрожувати штраф, його можуть затримати на 3 години для встановлення особи та вручити повістку для уточнення даних.
«Але особливо хвилюватися не варто. Ви ж роздруківку зробили через „Резерв+“, а програму, яка по суті є електронним кабінетом військовозобов’язаного, встановили на смартфоні. А він завжди з вами. У телефоні також, напевно, у додатку Дія є і документ, що підтверджує особу, його також необхідно показувати перевіряльникам», — розповідає Вадим, співробітник одного з обласних ТЦК та СП.

Технічні перешкоди

Під час перевірки документів уповноважені представники ТЦК та поліцейські можуть використовувати технічні прилади, засоби та спеціалізоване програмне забезпечення з доступом до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів «Оберіг» щоб перевірити, чи перебуває особа на військовому обліку.
Але технічні засоби, а саме сканери для зчитування QR-коду (їх використовують, наприклад, провідники поїздів під час перевірки квитків, коштують такі прилади до 1500 гривень) є не у всіх.
«На стаціонарних блокпостах вони точно є, а от за звичайні патрулі не ручаюся. Теоретично повинні видавати, але не факт, що сканери є фізично», — каже співробітник ТЦК і СП.
За його словами, багато патрульних на своїх смартфонах мають доступ до системи «Оберіг», а отже — мають можливість самостійно перевірити дані. QR-код можна відкрити мобільним додатком «Камера». Щоправда, він є не на всіх пристроях.
Тож деякі перевіряльники можуть бути задоволені роздруківкою, а деякі — ні. Один патруль має сканер, а інший — ні. А якщо сканер і є, він може не працювати. Отже, цифровізація цифровізацією, але старі добрі паперові документи ще нікому не заважали, і краще їх завжди возити про всяк випадок.

Що буде з тими, хто не оновив дані: штрафи, блокування рахунків, арешти майна?

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас