Венесуела заборонила майнінг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела заборонила майнінг

Криптовалюта
356
Венесуела заборонила майнінг
Венесуела заборонила майнінг
Міністерство енергетики Венесуели має намір відключити усі майнінгові дата-центри від енергопостачання з метою встановлення контролю за енергоспоживанням.
Про це повідомляє місцеве видання Alberto News.
«Мета — відключити всі ферми з видобутку цифрових валют у країні від національної електричної системи, щоб уникнути високого попиту і продовжити надання ефективного та надійного сервісу всім венесуельцям», — повідомили представники Міненерго.

Читайте також: Майнінг криптовалют: з чого починати, і чи варта шкурка вичинки

Відповідні заходи були вжиті після того, як на заході країни у місті Маракаї в межах боротьби з корупцією були вилучені понад 2000 пристроїв для видобутку цифрових активів.
Енергетична криза у Венесуелі триває близько 15 років. І з часом ситуація тільки погіршилася.
Починаючи з середини 2010-х років, країна зіткнулася з гіперінфляцією, різким падінням ВВП, дефіцитом основних товарів і масовим безробіттям. Основними причинами кризи стали низькі ціни на нафту, яка є головним експортним продуктом Венесуелі, неефективне управління економікою, корупція та політична нестабільність. У результаті мільйони венесуельців були змушені емігрувати в пошуках кращих умов життя, а ті, хто залишилися, стикаються з нестачею харчових продуктів, медикаментів та базових послуг, що створює гуманітарну катастрофу в країні.
Криза в енергетиці у 2019 році призвела до масових відключень, які на тиждень залишили кілька міст без світла.
З метою обходу санкцій державна нафтова компанія Венесуели PDVSA вирішила вести розрахунки у стейблкоїнах. Проте невдовзі на вимогу влади США, криптогаманці компанії почали блокувати.
Стежте за актуальним курсом криптовалют на Finance.ua. Переходьте за посиланням, аби завжди бути у курсі!

Курс криптовалют до долара

За матеріалами:
bitcoinmagazine.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас