Вчені розкрили можливості нового робота-гуманоїда, що навчився відтворювати послідовність рухів людини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені розкрили можливості нового робота-гуманоїда, що навчився відтворювати послідовність рухів людини

Технології&Авто
291
Команда науковців зі Стенфордського університету представила нового людиноподібного робота HumanPlus, здатного навчатися та точно відтворювати складну послідовність рухів людини. Робот також може копіювати рухи в режимі реального часу.
За словами розробників, HumanPlus достатньо лише 40 годин відеозаписів з людьми, які виконують якесь завдання, щоб навчитися повторювати ці дії самостійно. До того ж завдяки вбудованій камері, робот може відстежувати переміщення людини в режимі реального часу і відразу імітувати їх, повідомляє ресурс Interesting Engineering.
Конструктивно HumanPlus заснований на комерційному гуманоїдному роботі H1 від китайської компанії Unitree, однак із зовсім іншою програмною платформою та деякими іншими сторонніми компонентами.
Робот оснащений «руками» виробництва Inspire-Robots та «зап'ястями» від іншого постачальника. Висота робота складає 5 футів 9 дюймів (близько 175 см).
Відмінною рисою HumanPlus є відкритий вихідний код, тобто будь-хто може модифікувати конструкцію і функціональність робота. Розробники також опублікували на GitHub репозиторій із докладною документацією, що дозволяє інженерам та ентузіастам створити аналогічну модель самостійно.
За матеріалами:
noworries
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас