ВАКС конфіскував активи російського мільярдера Усманова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВАКС конфіскував активи російського мільярдера Усманова

125
ВАКС конфіскував активи російського мільярдера Усманова
ВАКС конфіскував активи російського мільярдера Усманова
Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив позов Міністерства юстиції до російського олігарха Алішера Усманова та його бізнес-партнерів про конфіскацію майна.
Про це повідомила заступниця міністра Інна Богатих у Facebook.
Мова йде про залізорудну продукцію обсягом понад 165 тисяч тон (орієнтовна вартість — понад 2 млрд. грн.). А також про 100% статутного капіталу ТОВ «Петер-Сервіс Україна» — IT-компанії, яка раніше була під контролем Усманова.
«Стягнення активів Усманова та інших прибічників Кремля є маленьким, але черговим і системним кроком для відновлення справедливості та отримання відшкодування шкоди коштом тих, хто разом із політичним керівництвом РФ відповідальний за агресію проти України», — написала Богатих.
Рішення ВАКС було ухвалене 25 вересня і ще не вступило в силу. На нього може бути подана апеляція.

Довідка Finance.ua:

  • Алішер Усманов — російський бізнесмен, олігарх, у рейтингу російських мільярдерів, складеному за 2023 рік, він посідає 8-ме місце із статками у розмірі 14,4 млрд доларів США.
  • Усманов є засновником Групи «USM» та спільно зі Андрієм Скочем, Володимиром Скочем, Варварою Скоч та Володимиром Стершинським, здійснюють вирішальний вплив на діяльність групи та дочірніх компаній, які діють у стратегічних для економіки рф галузях — в металургії та гірничодобувній галузі, телекомунікаційному секторі та сфері цифрових технологій, у тому числі «Металоінвест» та «Мегафон».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас