В уряді анонсували початок будівництва євроколії від кордону з ЄС до Львова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді анонсували початок будівництва євроколії від кордону з ЄС до Львова

Казна та Політика
326
В уряді анонсували початок будівництва євроколії від кордону з ЄС до Львова
В уряді анонсували початок будівництва євроколії від кордону з ЄС до Львова
Будівництво ділянки європейської колії Мостиська-Скнилів від державного кордону з Польщею до Львова стартує поточного року.
Про це повідомив віцепрем'єр із відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на форумі «Україна. Рік 2024» у неділю, його цитує «Інтерфакс-Україна».
«Будівництво першої великої ділянки європейської колії, Мостиська-Скнилів. Ми з'єднаємо нашу залізницю з європейською мережею. Це перший проєкт, ми будуватимемо його вже цього року разом із європейськими партнерами та донорами», — розповів він.
Будівництво вузької євроколії (1435 мм) на напрямку Мостиська-Скнилів планували розпочати ще 2020 року. Також уряд вніс цей проєкт до списку пріоритетних інвестиційних проєктів до 2023 року. Проєкт оцінюється у $20,8 млн.
Раніше директор департаменту стратегії та трансформації «Укрзалізниці» Олег Яковенко заявляв, що вже в першому кварталі 2024 року Європейська комісія може затвердити індикативні карти транспортної мережі TEN-T, які передбачають продовження коридорів мережі на територію України та Молдови. Йдеться про майже 3300 км залізничних колій стандарту 1435 мм на території України.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас