Уряд спрощує умови для бронювання працівників компаній-перевізників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд спрощує умови для бронювання працівників компаній-перевізників

Казна та Політика
421
Уряд спрощує умови для бронювання працівників компаній-перевізників
Уряд спрощує умови для бронювання працівників компаній-перевізників
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спрощує умови для бронювання працівників компаній, які займаються перевезеннями.
Про це повідомив заступник міністра Сергій Деркач у Facebook.
Він нагадав, що для можливості бронювати своїх працівників підприємство повинно мати статус критично важливого.
Мінінфраструктури вже визнало критичними близько 170 компаній, ще близько 80 — невдовзі також отримають такий статус. Загалом за півтора року дії механізму бронювання до відомства надійшло близько 500 заяв від перевізників на визнання критичності, у 2023 році було не більше 40.

Зміни, про які варто знати перевізникам

Міністерство внесло зміни до постанови № 76 щодо бронювання, яке дозволяє перевізникам відповідати лише двом критеріям критичних підприємств із семи, замість трьох.
Також Мінінфраструктури внесли зміни до Наказу № 303. Наказ підписаний та буде опублікований після реєстрації в Міністерстві юстиції, що очікується наступного тижня.
Серед ключових змін в наказі:
  • розширення переліку підприємств, що можуть подаватись на визнання критичними. Йдеться про перевізників, що виконують нерегулярні перевезення та автостанції;
  • можливість подаватись компаніям, що виконували перевезення не лише у 2022 році, а й тим, хто почав діяльність у 2023 та 2024 роках;
  • скасування необхідності підтверджувати оформлення трудових відносин з працівниками за 180 днів до подачі документів
Деркач додав, що поки жоден ФОП, не лише перевізники, не може отримати статус критичного. Відповідно до роз’яснень Мінекономіки, це суперечить закону. Виправити таку ситуацію можуть лише зміни до закону, які дозволять бронювати не лише «підприємства, установи, організації».

Довідка Finance.ua:

  • у застосунку Резерв+ зʼявилася можливість підвантажувати актуальні дані про бронювання до електронного військово-облікового документа;
  • Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості роз’яснило умови та критерії для бронювання працівників підприємств оборонно-промислового комплексу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас