Що треба знати про бронювання працівників ОПК: критерії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що треба знати про бронювання працівників ОПК: критерії

Особисті фінанси
463
Що треба знати про бронювання працівників ОПК: критерії
Що треба знати про бронювання працівників ОПК: критерії
Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості роз’яснило умови та критерії для бронювання працівників підприємств оборонно-промислового комплексу.
Підприємства, які виробляють озброєння, військову і спеціальну техніку, боєприпаси, їх складові частини або надають послуги з розроблення, ремонту, модернізації озброєння, військової і спеціальної техніки, боєприпасів, їх складових частин мають право на отримання статусу таких, що мають важливе значення для національної економіки у сфері оборонно-промислового комплексу.
Для цього їм потрібно відповідати одному з двох критеріїв:
1) Перебувати в стані виконання:
  • державного контракту з державним замовником у сфері оборони;
  • або залучення підприємства на підставі договорів в якості співвиконавця державного контракту;
  • або прямого договору з військовими частинами;
  • або договору щодо виробництва озброєння, військової і спеціальної техніки, боєприпасів, їх складових частин за рахунок коштів інших позабюджетних джерел, у тому числі коштів благодійної допомоги, якщо поставка товарів відбувається до військових частин Збройних сил України та інших військових формувань.
При цьому товари оборонного призначення обов’язково мають бути поставленими до військових частин Збройних сил України та інших військових формувань.
Незалежно від джерела фінансування, понад 50% від загального обсягу виробництва підприємства мають складати товари, роботи й послуги оборонного призначення (за останній звітний період).
2) Отримувати фінансову державну підтримку у вигляді грантів згідно з Порядком надання фінансової підтримки для забезпечення розвитку інновацій та технологій для потреб оборони (Brave1), затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08 березня 2024 року N 262.
Детально про алгоритм дій для бронювання можна почитати тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас