Уряд Шотландії скоротить допомогу українським біженцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Шотландії скоротить допомогу українським біженцям

Особисті фінанси
169
Уряд Шотландії скоротить допомогу українським біженцям
Уряд Шотландії скоротить допомогу українським біженцям
Уряд Шотландії планує скоротити через економію витрати на охорону здоров’я та соціальну сферу, що позначиться на підтримці українських біженців. Зокрема, харчування для українців стане платним.
Про це пише британське видання The Times.

Що зміниться у соцсфері у Шотландії

Міністерка фінансів Шона Робісон у листі до фінансового комітету шотландського парламенту детально виклала план економії, який передбачає скорочення витрат на суму понад 188 мільйонів фунтів стерлінгів. Найбільшу частину, 115,8 мільйона фунтів, знімуть з бюджету охорони здоров’я та соціального забезпечення, що призведе до негативних наслідків для Національної служби охорони здоров’я.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

Робісон зазначила: ці заходи були необхідні через те, що уряд зіткнувся з додатковими витратами в розмірі 800 мільйонів фунтів стерлінгів. Це повʼязане з інфляцією, пандемією та війною в Україні.
За планом, майже 8 млн фунтів стерлінгів уріжуть з фондів центрального уряду, які виділяють організаціям третього сектору і спільнотам, а 6 млн фунтів стерлінгів заберуть з бюджету підтримки студентів.
«Заходи необхідні, адже уряд зіткнувся з додатковими витратами в розмірі 800 млн фунтів стерлінгів. Як чинники назвали угоди з оплати праці в державному секторі, тривалу жорстку економію у Вестмінстері, інфляцію, пандемію і війну в Україні», — заявили у Мінфіні.
Протоколи щодо надзвичайних витрат заощадять 60 млн фунтів стерлінгів, тоді як зменшення обсягу грошей, призначених для виплати зимового пального, дасть додатково 160 млн фунтів стерлінгів. Ще 460 млн стерлінгів буде необхідно для збалансування бюджету на поточний рік.
Загалом такий пакет заходів дасть змогу вивільнити 933 млн фунтів стерлінгів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас