Українці подаватимуть менше паперових документів для призначення соціальних виплат і допомог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці подаватимуть менше паперових документів для призначення соціальних виплат і допомог

Особисті фінанси
617
Українці подаватимуть менше паперових документів для призначення соціальних виплат і допомог
Українці подаватимуть менше паперових документів для призначення соціальних виплат і допомог
Уряд прийняв постанову, завдяки якій зменшиться обсяг паперових документів, які наразі подають українці для призначенням соціальних виплат і допомог.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.
Зазначається, що значна кількість інформації, яка необхідна для призначення соціальних виплат і допомог українцям, вже цифровізована і наявна в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери (ЄІССС). Відповідно, наразі зʼявилась можливість відмовитись від прийняття значної кількості паперових документів при призначенні виплат і допомог. Та інформація, яка вже є в ЄІССС, буде підтягуватись з цієї системи, — відтак, людині не потрібно наново її підтверджувати і подавати паперові документи.

Що це означає

Людині, яка вже отримували виплату чи допомогу і дані якої внесені до ЄІССС, щоб переоформити її (або оформити нову) достатньо буде звернутися із заявою і пред’явити документ для ідентифікації (наприклад, паспорт). Решту інформації працівник органу соціального захисту зможе отримати завдяки цифровим рішенням.
Якщо ж даних потенційного отримувача ще немає в системі, то йому потрібно буде надати усі необхідні документи.
«Дотепер в органах соціального захисту опрацьовували вручну мільйони заяв. А українці часто були змушені ходити по установах і стояти в чергах, аби зібрати весь пакет документів, необхідних для призначення виплат і допомог. Відмова від паперових копій документів, які вже є в нашій електронній системі, — важливий крок для розвитку системи соціального захисту. Адже це економить час громадян, які звертаються за підтримкою, а також фахівців, які цю підтримку надають» — зауважила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Довідка Finance.ua:

  • ЄІССС запрацювала у перший рік повномасштабного російського вторгнення в Україну, зараз нею користуються в усіх регіонах країни, кількість користувачів — фахівців соціальної сфери — перетнула позначку 15 тисяч;
  • ЄІССС охоплює десятки реєстрів та баз даних соціальної сфери, передбачає інформаційні обміни з іншими державними реєстрами, щоб дати можливість людині, яка потребує соціальної підтримки, звернутися за нею в будь-якій точці України і не збирати паперові довідки.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас