Україна і Чехія спростили відкриття міжнародних автобусних маршрутів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Чехія спростили відкриття міжнародних автобусних маршрутів

Казна та Політика
545
Україна і Чехія спростили відкриття міжнародних автобусних маршрутів
Україна і Чехія спростили відкриття міжнародних автобусних маршрутів
На засіданні змішаної комісії між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерством транспорту Чехії Ministerstvo dopravy сторони домовились про низку змін, що спрощують відкриття автобусних маршрутів.
Про це розказали в Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Про що йдеться

  • Більше не потрібна наявність паритетного партнера з суміжної країни.
  • Термін погодження маршруту та видачі дозволу складатиме не більше 4 місяців.
  • Встановлено канали комунікації між країнами саме для відкриття маршрутів.
«Зростання попиту на автобусні перевезення вимагає від держави забезпечити ефективний процес відкриття нових маршрутів, щоб ринок міг швидко реагувати на запит пасажирів. Чехія — одна з найбільш популярних країн у питанні автобусного сполучення, тому спільно з чеськими колегами ми спростили процедуру відкриття маршрутів. У першу чергу ми прибираємо норму про необхідність паритетного партнера, як таку, що ускладнює процедуру, та фіксуємо чіткі часові рамки, щоб перевізник міг планувати свою діяльність. Впевнений, що це рішення покращить транспортну доступність, збільшить обсяг пасажирських перевезень та сприятиме активізації бізнесу», — зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.
Чехія стала першою країною, з якою Україна забезпечила повну відповідність регулярних автобусних маршрутів. Цьогоріч домовленості щодо безпаритетного виконання пасажирських перевезень вже укладені з Словаччиною.
Очікуємо, що домовленість стимулюватиме розвиток бізнесу, покращення економічних зв’язків та дозволить забезпечити доступність перевезень між країнами.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство внутрішніх справ Чеської Республіки розпочинає пілотний проєкт сприяння добровільному поверненню українців додому. Про це повідомила пресслужба міністерства. Повідомляється, що проєкт триватиме з червня по листопад, участь у ньому можуть узяти іноземці, які проживають у Чехії через війну в Україні. Підкреслюється, що це не стосується військової служби українців.
  • Чехія — чи не єдина країна (разом із Грецією, а тепер і Польщею), в якій фактично не можна змінити країну захисту. Але це працює в інших країнах Європейського Союзу. Так що, якщо ви маєте тимчасовий захист у ЧР, але потім переїдете в Німеччину, у Францію або в Іспанію, то отримаєте захист в Німеччині, Франції або в Іспанії. А захист в Чеській Республіці буде анульовано. Але повернутись назад до Чехії уже не вийде. Проте, є виключення — це питання можна вирішити через суд.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас