У яких країнах українці найчастіше купують квартири — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У яких країнах українці найчастіше купують квартири

Світ
3137
У яких країнах українці найчастіше купують квартири
У яких країнах українці найчастіше купують квартири
Найбільшим попитом серед українців користуються квартири в Туреччині та Іспанії.
Таку думку в в коментарі УНН висловила експерт з нерухомості Олена Біровчак.
«Найчастіше купують (квартири — ред.) в Туреччині та в Іспанії. Потім іде Балі, Чехія. Це те, що найбільший попит сьогодні має серед українців», — зазначила Біровчак.
Окрім того, за словами експерта, українці також інвестують у житло на Кіпрі — в основному в квартири, які будують турецькі забудовники.
За її словами, українці купують квартири у Туреччині в основному під час pre-sales (попередніх продажів), коли нові будинки ще не введені в експлуатацію і ціна на житло нижча. Такі квартири розкуповують за три місяці.
«Тобто, там попит великий, тому цікаво нашим вкладникам. Я б навіть сказала, що Туреччина лідирує сьогодні», — додала Біровчак.

Читайте також: Безкоштовне житло для українців у країнах Європи

Вона додала, що найбільшим попитом у Туреччині користується доступне житло, а запити на покупку великих і дорогих вілл бувають дуже рідко. Біровчак уточнила, що на вторинному ринку апартаменти в Туреччині можна придбати за 90 тис. доларів, а середня ціна зазвичай складає 130−200 тис. доларів.
У Європі ж, за її словами, житло дорожче. Наприклад, в Іспанії квартира обійдеться у 150−250 тис. євро.
Водночас, за даними Біровчак, кількість покупок українцями житла за кордоном після широкомасштабного вторгнення рф збільшилась не дуже і залишається практично на тому ж рівні, що й була до 24 лютого 2022 року.

Довідка Finance.ua:

  • Міжнародний індекс оренди від HousingAnywhere свідчить про зростання цін на квартири в Європі. Амстердам, Париж, Гаага, Мюнхен і Утрехт незмінно входять до 10 найдорожчих міст за цінами на квартири, кімнати і студії, що вказує на постійні проблеми з доступністю житла у Нідерландах і Німеччині.
  • Найдешевші ж «квадрати» для оренди квартир, згідно з індексом мають: Будапешт — 17 євро/м2, Афіни — 17,9 євро/м2, Брюссель — 17,9 євро/м2, Турин — 19,6 євро/м2, Валенсія — 20 євро/м2.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас