У Шотландії поліція вперше конфіскувала біткоїни у справі про пограбування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Шотландії поліція вперше конфіскувала біткоїни у справі про пограбування

Кримінал
277
Верховний суд Единбурга схвалив конфіскацію 23,5 BTC у справі Джона Росса Ренні, замішаного в пограбуванні у Блантайрі 2020 року.
У березні 2020 року група невідомих вломилася в будинок до подружньої пари в місті Блантайр. Один із нападників пригрозив чоловікові, який проживав у будинку, мачете, вимагаючи, щоб той переказав йому біткоїни.
Після того як потерпілий, ім’я якого не розголошують в інтересах слідства, перевів криптоактиви, група зловмисників зникла.
Згідно з матеріалами справи, Джон Росс Ренні не брав участі в нальоті безпосередньо. Однак прокуратура довела, що він проконсультував нападників щодо трансферу криптоактивів і деякий час зберігав їх.
У листопаді 2023 року його засудили до шести місяців судового нагляду і 150 годин виправних робіт. Однак при цьому поліції не вдалося конфіскувати біткоїни, оскільки до них не було доступу.
Прокуратура повторно зажадала конфіскувати криптоактиви, використовуючи законодавство про доходи від злочинної діяльності. Передбачається, що криптоактиви при цьому будуть конвертовані у фіат за курсом на момент пограбування.
У рішенні суду зазначено, що 23,5 BTC оцінюються в £109 601 (близько $143 000).
За матеріалами:
incrypted
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас