Сінгапур очолив рейтинг країн за рівнем прийняття криптоактивів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сінгапур очолив рейтинг країн за рівнем прийняття криптоактивів

Криптовалюта
280
Сінгапур очолив рейтинг країн за рівнем прийняття криптоактивів
Сінгапур очолив рейтинг країн за рівнем прийняття криптоактивів
Сінгапур, Гонконг і ОАЕ очолили рейтинг країн за рівнем прийняття криптоактивів, залишивши позаду країни Європи та Південної Америки.
Це випливає зі звіту компанії Henley & Partners.
Дослідження охоплює 28 країн, у яких у тій чи іншій формі діють програми інвестиційної міграції. Експерти використовували такі критерії, як суспільне прийняття, чинна інфраструктура, рівень інновацій і технологій, нормативно-правове середовище, податки та інше.

Читайте також: У що інвестує Воррен Баффет

Найвищу оцінку — 45,7 із 60 — отримав Сінгапур. Серед окремих переваг країни експерти виокремили економічні чинники, рівень інновацій та сприяння влади. При цьому серед населення прийняття криптоактивів нижче, ніж в ОАЕ або США.
«Сінгапур сприяє прийняттю криптовалют за допомогою підтримувальної банківської системи, значних інвестицій і всеосяжного регулювання», — зазначено у звіті.
На другому місці перебуває Гонконг. Основними драйверами тут є порівняно більш м’яке оподаткування, високий рівень прийняття і розвитку криптовалютної інфраструктури. Оцінка цієї юрисдикції — 42,1.

Курс криптовалют до долара 💸

ОАЕ розташувалися на третьому місці. Тут найвищий рівень прийняття криптоактивів серед усієї трійки. Найпотужнішим драйвером виступає максимальна лояльність системи оподаткування з чинними вільними зонами. Оцінка юрисдикції — 41,8.
До п’ятірки найкращих увійшли також США та Велика Британія:
Сінгапур очолив рейтинг країн за рівнем прийняття криптоактивів
Примітно, у топ-20 немає жодної з країн СНД, включно з Україною. Водночас 2023 року країна увійшла до п’ятірки найкращих, згідно з дослідженням експертів Chainalysis. Україна поступилася Індії, Нігерії, В’єтнаму і США. Водночас вона обійшла такі великі ринки, як Бразилія, Китай, Туреччина і РФ.
За матеріалами:
incrypted
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас