У НБУ пояснили, чому спав ажіотаж на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ пояснили, чому спав ажіотаж на валютному ринку

Валюта
346
У НБУ пояснили, чому спав ажіотаж на валютному ринку
У НБУ пояснили, чому спав ажіотаж на валютному ринку
Валютні та вербальні інтервенції НБУ в липні-серпні заспокоїли ситуацію на валютному ринку та сприяли зменшенню коливань обмінного курсу гривні.
Про це повідомляється з посиланням на підсумки засідання Комітету з монетарної політики (КМП) НБУ 18 вересня, під час якого було підтримано рішення зберегти облікову ставку на рівні 13,0%.
«Для збереження контролю за очікуваннями та стримування тиску на ціни НБУ, залишається активним учасником валютного ринку», — йдеться в повідомленні.
Як зазначили в НБУ, достатня дохідність гривневих інструментів, попри певне зниження ставок у попередні місяці, підтримувала попит на інструменти в національній валюті.
Спроможність НБУ забезпечувати стійкість валютного ринку і надалі є високою. Завдяки зовнішньому фінансуванню міжнародні резерви України в серпні перевищили 42 млрд доларів.
«Поступово формуються контури зовнішньої допомоги на наступні роки з огляду на досягнення угоди на рівні персоналу щодо п’ятого перегляду програми розширеного фінансування з МВФ, а також прогрес у розбудові механізму отримання Україною коштів від знерухомлених російських активів», — додали в НБУ.
З грудня минулого року НБУ послідовно підвищував курс долара, який зріс до історичного максимуму 41,49 грн/долар на 22 липня. На готівковому ринку курс зріс до 42 гривень.
Після цього в НБУ заявили, що зростання долара погрожує ціновій стабільності, та почали знижувати курс. З того часу курс коливається у вузькому діапазоні 41−41,35 грн/долар.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас