У Міноборони назвали кількість жінок, що звертаються до рекрутингових центрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міноборони назвали кількість жінок, що звертаються до рекрутингових центрів

314
У Міноборони назвали кількість жінок, що звертаються до рекрутингових центрів
У Міноборони назвали кількість жінок, що звертаються до рекрутингових центрів, Фото: mil.gov.ua
Нині до 20% усіх, хто звертається до рекрутингових центрів для служби у ЗСУ, складають жінки.
Про це повідомив Уповноважений представник Міністерства оборони Олексій Бежевець у випуску Small Talk на YouTube, говорячи про результати роботи центрів за півроку.
«На сьогодні приблизно 17%, до 20% всіх людей, які залишаються після першого візиту і з ними далі відбувається робота, тобто йде підбір їм вакансій і допомога для потрапляння потім в свій підрозділ — це жінки. Це насправді класно, бо це показує великий потенціал власне жінок в армії», — сказав Бежевець.
За його словами, непоодинокі випадки, коли жінки — дружини, сестри, матері приходять до центрів рекрутингу, щоб дізнатись про вакансії для своїх чоловіків.
«Є різні життєві ситуації. І це нормально. Ми так і пояснюємо людям: прийдіть, запитайте. Якщо треба, то хоч 10 разів приходьте, дзвоніть. Ми створюємо систему для вас, щоб ви визначились і потрапили в обраний підрозділ», — підкреслив представник Міноборони.
За його даними, загалом за півроку до системи рекрутингових центрів Міноборони звернулись більше 10 тис. людей. І динаміка показує, що все більше людей долучаються до ЗСУ і загалом до оборони саме як добровольці, тобто є рекрутованими.
«Загалом ми бачимо, що інформаційно вплив є і все більше і більше людей знають, що така можливість є і звертаються або безпосередньо до військових частин, або до рекрутингових центрів, або до мобільних рекрутингових груп. На сьогодні приблизно третина всіх людей, які долучаються до сил оборони, — це добровольці. Тобто це люди, які добровільно прийшли, знайшли собі посаду, вступили в комунікацію з військовим підрозділом, рекрутувалися і служать», — сказав Бежевець.

Чи можна звернутися до рекрутингового центру після отримання повістки

Він зазначив, що нічого не заважає людині, яка отримала першу повістку — тобто запрошення в ТЦК для оновлення облікових даних, звернутися у рекрутинговий центр.
«Такі випадки є. І це непоодинокі випадки. Тоді людина приходить в ТЦК не з повісткою — „я прийшов мобілізуватися“, а безпосередньо вже з рекомендаційним листом — „як доброволець я прийшов, будь ласка, в конкретну частину, на конкретну посаду оформляйте мене“. І це передбачено всіма директивними документами, безпосередньо вказано в законі», — підкреслив Бежевець.
Нагадаємо, у Мінʼюсті повідомили, що зі Збройними силами України уклали контракт перші семеро жінок, які відбували покарання у в’язниці.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас