ТОП-5 найдорожчих міст за вартістю оренди квартир — ЛУН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-5 найдорожчих міст за вартістю оренди квартир — ЛУН

Особисті фінанси
753
ТОП-5 найдорожчих міст за вартістю оренди квартир — ЛУН
ТОП-5 найдорожчих міст за вартістю оренди квартир — ЛУН
«Хочу переїхати в інше місто, але не знаю яке та як обрати» — найбільш популярний запит за останні 2,5 роки. ЛУН зібрали ТОП-5 міст з найдорожчою орендою, та розібрались, в якому обласному центрі України сьогодні знімати житло недорого.
Нагадаємо, що перші два роки війни Львів вважався найдорожчим містом по оренді квартир, наразі ж ситуація змінилась. Найдорожчим містом в липні є Ужгород — однокімнатна квартира тут коштує в середньому 17 700 грн. Це дорожче ніж у столиці або у Львові.
ТОП-5 найдорожчих міст за вартістю оренди квартир — ЛУН
У Львові середня вартість однокімнатної квартири складає 16 500 грн, у Києві в свою чергу 15 000 грн.
Далі в рейтингу ідуть міста з відносно однаковою вартість оренди житла.:
  • Чернівці — 12 300 грн за однокімнатну,
  • Івано-Франківськ, Кропивницький, Полтава, Рівне — 12 000 грн.
Також однаково коштує оренда однокімнатних квартир в Вінниці та Дніпрі — 11 500 та 11 000 грн відповідно.
Трохи дешевшими є Черкаси, Хмельницький та Тернопіль. Однокімнатна квартира в оренду в Черкасах в липні в середньому обійдеться в 10 000 грн, в Хмельницькому — 9 500 грн, в Тернополі — 9400 грн.
Цікаво, що колись дорога Одеса в рейтингу вартості оренди житла серед обласних центрів України сьогодні посідає аж 14 місце. Однокімнатну квартиру тут можна сьогодні зняти за 7 000 грн в середньому.
Ще більше дешева оренда в Чернігові (5 800 грн за однокімнатну), Запоріжжі (5 500 грн), Сумах (5 500 грн) та Миколаєві (5 000 грн). Ці міста доволі сильно страждають під час війни, наближеність о прифронтових зон та потенційної небезпеки наступу безпосередньо впливає на ціни на нерухомість.
І найдешевшими в ціні оренди є Харків та Херсон. Вартість оренди однокімнатної квартири в цих незламних містах в середньому становить 4000 грн.

Важливі критерії для вибору міста

Також у ЛУН дали поради, як обрати місто для переїзду.
Обираючи, куди переїхати, є кілька чинників, на які варто звертати увагу. Перший — психологічно-емоційний.
«Якщо в якомусь з міст у вас вже є знайомі або родичі, це допоможе пришвидшити адаптивний період, і зробити його більш легким», — каже керівниця ЛУН Статистики Людмила Кірюхіна.
Не менш важливий чинник — економічна ситуація в місті. Якщо вам важливо знайти нову роботу, то варто перевірити кількість вакансій у вашій сфері саме в тому місті, яке ви обираєте для потенційного переїзду.
Далі вже в залежності від фінансових можливостей обирати місто, в якому ви легше зможете знайти нову квартиру, яка відповідатиме вашим вимогам.
«Ну і не варто забувати про елементарні засоби безпеки, навіть у містах, віддалених від зон бойових дій. Не зайвим буде поцікавитись місцем розташування важливих інфраструктурних обʼєктів, адже вони можуть бути потенційною ціллю ворога в будь-який час, поки триває війна. Також перевірити наявність бомбосховища, безбрарʼєрний доступ в квартиру, якщо це важливо, наявність аптек, супермаркетів, навчальних закладів та їх заповненість тощо в районі, де обираєте житло» — каже експертка.
Хочете аби гроші працювали на вас? Розмістіть депозит і за допомогою нашої програми «Бонус до депозиту» отримайте підвищену процентну ставку. Ми домовилися з іншими банками, щоб вони платили вам більше. Детальніше тут:

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас