Tesla планує продати першу віртуальну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla планує продати першу віртуальну електростанцію

Технології&Авто
780
Tesla планує продати першу віртуальну електростанцію
Tesla планує продати першу віртуальну електростанцію
Компанія Tesla оголосила, що планує продавати свою першу віртуальну електростанцію, яка працює в Південній Австралії. Tesla має довгу історію роботи в енергетичній промисловості Австралії, де вона запустила кілька перших проектів, таких як проект «великої батареї».
Південна Австралія, зокрема, має багато проблем з електромережею та одні з найвищих витрат на електроенергію з усіх розвинених країн.
Перебуваючи в регіоні під час запуску «великої батареї», генеральний директор Tesla Ілон Маск ознайомився зі значними труднощами родин з низьким доходом. Нестабільна мережа та високі витрати на електроенергію призводять до того, що деяким сім’ям доводиться вирішувати: не вмикати світло чи голодувати.
Генеральний директор був помітно емоційно вражений цією проблемою та пообіцяв, що Tesla «працюватиме більше», щоб допомогти вирішити цю проблему.
Він не жартував, тому що через кілька місяців компанія Tesla оголосила, що досягла угоди з урядом Південної Австралії про встановлення сонячних батарей і Powerwall для 50 000 будинків — багато з яких — це будинки малозабезпечених сімей.
Ключова мета полягає в тому, щоб знизити тарифи на електроенергію для цих сімей шляхом об’єднання цих Powerwall у велику віртуальну електростанцію, яка може надавати послуги мережі.
Зазначається, що Tesla намагається продати свою віртуальну електростанцію в Південній Австралії. Згідно з повідомленням AFR, Tesla розповсюджує пропозицію про продаж віртуальної електростанції потенційним покупцям в Австралії.
Tesla стверджує, що віртуальна електростанція розподілена приблизно в 7000 будинках з потужністю 35 МВт, а близько 70% систем працюють на сонячній енергії.
У презентації компанії згадується, що існує багато можливостей для розвитку системи, і Tesla хоче залишатися партнером, постачаючи свої Powerwall і програмне забезпечення Autobidder для керування потужністю та продажу електроенергії.
За матеріалами:
Autogeek
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас