Світовий попит на вугілля досяг нової рекордної позначки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий попит на вугілля досяг нової рекордної позначки

Енергетика
355
Світовий попит на вугілля досяг нової рекордної позначки
Світовий попит на вугілля досяг нової рекордної позначки
Міжнародне енергетичне агентство оцінило глобальний попит на вугілля у 2023 році на історично високому рівні - 8,5 млрд тонн. Але в агентстві зазначили, що в найближчі роки почнеться зниження попиту на вугілля завдяки «значному розширенню потужностей відновлюваних джерел енергії».
Про це повідомляє Euronews.
Як повідомило Міжнародне енергетичне агентство, світовий попит на вугілля в 2023 році досягне рекордного рівня — 8,5 млрд тонн. Але експерти прогнозують, що в найближчі роки попит почне знижуватися.
У доповіді експертів вказується, що зростання попиту на вугілля у глобальному масштабі становитиме майже 1,5%. Найбільше викопного палива використовують у Азії. Китай збільшив споживання майже на 5%, а Індія — на 8% порівняно з 2022 роком.
Однак, експерти вказують, в деяких країнах використанню вугілля знизилося приблизно на 20%, так як значна частка глобальних викидів СО2 пов’язана з виробництвом електроенергії та тепла шляхом спалювання вугілля.
Експерти прогнозують, що пік світового попиту на вугілля, нафту і газ припаде на найближчі роки, після чого почнеться зниження завдяки «значному розширенню потужностей відновлюваних джерел енергії».
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас