Стало відомо, коли євротокен з’явиться на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли євротокен з’явиться на ринку

Фінтех і Картки
620
24 травня у Франкфурті відбулася святкова церемонія з нагоди 25-ї річниці створення Європейського Центрального Банку. У рамках події член виконавчої ради регулятора Фабіо Панетта назвав приблизні терміни запуску цифрового євро.
За його словами, над проектом CBDC ЄС працюють 50 осіб — команда ретельно вивчає не лише механізм інтеграції цифрової валюти, а й шляхи поширення і просування, дизайн і потенційні ризики для фінансового сектора. Передбачається, що в червні цього року ЄЦБ представить законопроект, який визначатиме нормативні основи CBDC. Після цього регулятор розпочне етап пілотного тестування. Панетта припускає, що це займе 2−3 роки.
З урахуванням озвучених дедлайнів, ймовірний термін повноцінного запуску проекту на відкритому ринку складе 3−4 роки. Це відбудеться за умови, що тестування цифрової валюти виявиться успішним.
Панетта вважає CBDC важливим елементом забезпечення стабільності фінансової системи в умовах цифровізації економіки. На думку чиновника, саме валюта центробанку має бути її «ядром». Разом з тим CBDC також має відповідати принципам захисту особистих даних користувачів. Чиновник надав гарантії, що під час інтеграції AML (документа, яким керуються країни при впровадженні стандартів у сфері криптовалют) і KYC у цифровий євро приватність користувачів не постраждає.
Нагадаємо — роздрібні та гуртові продавці, які ведуть бізнес в єврозоні, муситимуть приймати цифровий євро як оплату за свої товари та послуги.
«Це необхідно для збільшення мережевого ефекту і потенційного впливу на розподіл цифрового активу», — йдеться у документі секретаріату Єврогрупи, який у березні був представлений міністрам фінансів країн G-20.

Читайте також: Цифровий євро: як Європа готується до запуску офіційної криптовалюти

За матеріалами:
noworries
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас