Скільки українців працює в Польщі: адаптація та місця роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки українців працює в Польщі: адаптація та місця роботи

Особисті фінанси
632
Скільки українців працює в Польщі: адаптація та місця роботи
Скільки українців працює в Польщі: адаптація та місця роботи
Згідно з дослідженням аналітичного центру Gremi Personal, понад 80% польських компаній працевлаштовують громадян України.
У більш ніж третині компаній частка працевлаштованих українців коливається в межах 10−20% від загальної кількості персоналу. Опитування показало, що 43% респондентів зазначили у своїх відповідях, що українці в їхніх компаніях працюють як на висококваліфікованих, так і на низькокваліфікованих посадах.
Майже п’ята частина компаній (18%) працевлаштовує висококваліфікованих громадян України. Стільки ж компаній декларують, що наймають некваліфікованих українських працівників.

Адаптація

Більшість респондентів (66%) заявили, що працівники з України швидко адаптувалися до нових умов роботи і не мали труднощів з акліматизацією. У випадку 7% компаній громадяни України відчули такі труднощі, але незначною мірою, і лише 2% - значною мірою.
Громадяни України зараз складають майже 10 відсотків польського населення, з яких понад 7 відсотків є працездатними.
Нагадаємо, ТОП-10 найпопулярніших спеціальностей на ринку праці (середні місячні зарплати підраховані при умові шестиденного робочого тижня):
Скільки українців працює в Польщі: адаптація та місця роботи

Довідка Finance.ua:

  • Позитивні зміни очікують на українців, які перебувають із дітьми в Польщі. З наступного року біженці зможуть отримувати збільшену допомогу на дитину за програмою «‎500+». Виплати зростуть до 800 злотих на місяць.
  • Середній рівень оплати праці сезонних робітників у Польщі в першій половині 2023 року зріс на 10% порівняно з минулим роком. Це пов’язано з підвищенням мінімальної зарплати до 3410 злотих на місяць (30 200 грн).
😎 До речі, у Finance.ua з’явилась своя сторінка в Instagram. Підписуйтесь — буде яскраво, цікаво і корисно для вашого 👛 гаманця. 👇Доєднуйтесь до Instagram Finance.ua
За матеріалами:
uamedia
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас