Скільки грошей українці зберігають в банках — ТОП-20 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки грошей українці зберігають в банках — ТОП-20

Кредит&Депозит
485
Скільки грошей українці зберігають в банках — ТОП-20
Скільки грошей українці зберігають в банках — ТОП-20
У банках Фонду гарантування вкладів фізичних осіб зберігалося 1 трлн 289 млрд. гривень. Більше третини вкладів у липні 2024 року (35,7%) були у доларах та євро.
Про це повідомляється в даних Національного банку України.
Скільки грошей українці зберігають в банках — ТОП-20
В ПриватБанку було 24,1 млн. вкладників, які зберігали 487,0 млрд гривень.
На другому місці державний Ощадбанк — 12,9 млн вкладників, сума — 201,6 млрд гривень.
Третє місце — приватний Універсал банк — 8,6 млн вкладників, сума — 92,7 млрд гривень.
На депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту 💰

Нагадаємо, великі банки знову взяли паузу у перегляді депозитних пропозицій для приватних клієнтів. За останні два тижні лише кілька фінустанов із депозитним портфелем від 2 млрд грн змінили депозитні ставки. На яких умовах фізособа зараз може розмістити свої гроші у таких банках — у свіжому огляді «Мінфіну».
Найбільші середні ставки за гривневими вкладами банки-учаники огляду в серпні тримали на піврічні вклади — 12,7% річних, трохи менші — за річними вкладами та вкладами на 9 місяців: 12,53% та 12,29 річних відповідно.

Довідка Finance.ua:

  • Відкриття депозиту в банку: відповіді на які запитання варто знати до підписання договору. Договір про відкриття депозиту є важливим документом, який визначає умови розміщення коштів на депозитному рахунку, порядок нарахування та виплати відсотків, можливість дострокового зняття коштів та іншу ключову інформацію для вкладника.
  • Податковий кодекс України передбачає, що кожен вкладник банківської установи сплачує податок на депозит. Зауважимо, що податок нараховується не на всю суму депозиту, а виключно на отриманий вкладником дохід. Отже, саме на відсотки за депозитом.
  • Національний банк України встановив ліміти на використання валютних карток українських банків за кордоном. Посилення обмежень стосуватиметься розрахунків за кордоном з використанням платіжних карток, випущених українськими банками до рахунків у іноземній валюті, для оплати низки товарів та послуг, зокрема: годинників, ювелірних виробів, виробів зі срібла, коштовного каміння, монет тощо за кордоном.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас