Відкриття депозиту в банку: відповіді на які запитання варто знати до підписання договору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкриття депозиту в банку: відповіді на які запитання варто знати до підписання договору

Особисті фінанси
365
Відкриття депозиту в банку: відповіді на які запитання варто знати до підписання договору
Відкриття депозиту в банку: відповіді на які запитання варто знати до підписання договору
Договір про відкриття депозиту є важливим документом, який визначає умови розміщення коштів на депозитному рахунку, порядок нарахування та виплати відсотків, можливість дострокового зняття коштів та іншу ключову інформацію для вкладника.
На яку інформацію варто звернути увагу ще до підписання договору з банком, щоб ухвалити правильне рішення, розповідає Фінкульт.

На що варто звернути увагу до підписання договору

1. Нарахування відсотків
Перед підписанням договору про відкриття депозиту варто уточнити, як і коли будуть нараховуватись відсотки: щомісяця, щокварталу або в кінці терміну дії депозиту.
2. Правила продовження терміну дії депозиту
У договорі обов’язково мають бути зазначені умови пролонгації депозиту: кошти перерахують на ваш поточний рахунок після закінчення його терміну дії або банк автоматично продовжить дію договору на такий же термін.
3. Наслідки дострокового зняття депозиту
Якщо гроші, покладені на депозит, будуть вам потрібні раніше терміну, зазначеного в договорі, банк може не повернути вам їх достроково. Або може повернути тільки «тіло» (основний вклад) депозиту та значно зменшену суму відсотків.
4. Податкові зобов’язання за депозитами
Не забувайте про оподаткування доходів — процентів за депозитами. Сума доходу, яку нарахує банк, обкладається податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та 1,5% військового збору.
5. Захист ваших заощаджень
До підписання договору з банком ознайомтесь з Довідкою про систему гарантування вкладів фізичних осіб.
Важливо знати, що в разі банкрутства банку для розрахунку гарантованої суми відшкодування в неплатоспроможному банку до виплати вкладнику Фонд враховує усі кошти, розміщені вкладником на депозитних, поточних та карткових рахунках, в тому числі рахунках, які відкрито для отримання соціальних виплат, пенсій, стипендій в одному банку.
Нагадаємо, банкіри почали послаблювати вікові обмеження кредитування молоді та людей похилого віку.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас