Швейцарський виробник шоколаду потрапив до списку спонсорів війни в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський виробник шоколаду потрапив до списку спонсорів війни в Україні

Фондовий ринок
442
Швейцарський виробник шоколаду потрапив до списку спонсорів війни в Україні
Швейцарський виробник шоколаду потрапив до списку спонсорів війни в Україні
Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло швейцарського виробника шоколаду Barry Callebaut до списку спонсорів війни в Україні. Компанія продовжує утримувати в рф 3 фабрики та сплачувати податки до її бюджету.
Про це повідомляє пресслужба НАЗК.
Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, швейцарська компанія Barry Callebaut доставляла агресору шоколад під виглядом товарів першої необхідності. Вона також постачала свою продукцію російській кондитерській фабриці, шоколад якої входить до сухпайків армії рф.
Компанія виробляє товари під брендами Sicao та Chocovic, а також імпортує продукцію під брендами Callebaut, Cacao Barry, Carma, Mona Lisa, Bensdorp, Van Hauten, La Morella тощо. Кожен четвертий виріб із шоколаду та какао у світі виготовлено з продукції цієї компанії.
Barry Callebaut працює в росії понад 15 років і має на її території 3 фабрики. У москві в бізнес-центрі Alcon навіть розташовується Академія Шоколаду Barry Callebaut, яка є другою за розмірами у компанії.
В росії Barry Callebaut здійснює свою діяльність через ТОВ «Барри Каллебаут НЛ Раша» та ТОВ «Барри Каллебаут Калининград». Разом вони сплатили податків до бюджету агресора на понад 33 млн дол. США у 2022 році. Також ТОВ «Барри Каллебаут НЛ Раша» є засновником ЗАТ «Инфорум-Пром» і ТОВ «Гор Трейд». Вони у 2022 році сплатили податків в рф на майже 500 тис. дол. США.
Barry Callebaut продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій з державою-терористом. У 2023 році на ринок росії компанія імпортувала товарів на суму понад 94 млн дол. США, що більш ніж у 3 рази перевищує показники 2022 року. Серед імпортованих товарів — кондитерські вироби, сухі суміші, какао, какао-масло, пальмова олія, жир з Бельгії, Швейцарії, Естонії, Нідерландів, Німеччини, Італії, Індії, Іспанії.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас