Що буде з курсом валют наступного тижня: свіжий прогноз банкіра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з курсом валют наступного тижня: свіжий прогноз банкіра

Валюта
808
Що буде з курсом валют наступного тижня: свіжий прогноз банкіра
Що буде з курсом валют наступного тижня: свіжий прогноз банкіра, unsplash.com
Наприкінці червня загальна ситуація на валютному ринку багато в чому нагадуватиме ситуацію, що спостерігалася протягом місяця.
Як розповів у коментарі УНІАН начальник департаменту казначейства «Глобус Банку» Тарас Лєсовий, так само діятиме режим «керованої гнучкості», що означає можливі періодичні зміни курсових напрямків, валютний коридор залишиться в попередніх межах, а допустимі курсові відхилення у тижневому розрізі залишаться в прогнозовано-сталому вигляді.

Актуальна інформація про курси валют в Україні 💸

«Звісно, наприкінці тижня може стати помітним „подмух“ прискореної інфляції — насамперед через зміну тарифу на електроенергію та майбутній перегляд акцизної ставки на пальне. Крім того, Нацбанк прогнозує, що у другому півріччі інфляційні очікування будуть в межах 5−6%, що збігається з попереднім прогнозом у 8,2% інфляції за підсумками 2024 року. Однак девальвація гривні, якщо порівнювати з травнем, буде мізерною», — сказав експерт.
Лєсовий додав, що нещодавнє зниження облікової ставки до 13%, разом з ухваленням Стратегії розвитку кредитування, наштовхують на думку, що курсові катаклізми будуть малоймовірними.
Крім цього, банкір зазначив, що для розуміння подальшої долі економіки країни важливим є анонсоване отримання $4,2 млрд макрофіну від МВФ та ЄС, а також ухвалення рішення про надання країнами G7 кредиту на $50 млрд, що гаситиметься коштом країни-агресора.
Таким чином, можна розраховувати, що з 24 по 30 червня основні показники валютного ринку у тижневому розрізі залишаться на стабільному рівні:
  • коридори валютних змін: на міжбанку 40−41 грн/$ та 43−45 грн/€, на готівковому ринку 40−41,2 грн/$ та 43−46 грн/€;
  • щоденні курсові зміни: на міжбанку — до 0,2−0,3 грн, у банках — до 0,3−0,5 грн, в обмінних пунктах — до 0,5 грн;
  • середня різниця між курсами міжбанку і готівкового ринку: залежно від валюти до 0,3−0,5 грн;
  • тижневі курсові відхилення очікуються в межах 2% від початкового понеділкового курсу.
«Отже, завершення червня стане логічним наслідком всього місяця: курсові коливання відбуватимуться ледь не щодня, однак в нових коридорах. Хоч гривня і залишатиметься досить міцною, проте інфляційний тиск стане більш помітним вже з початком липня, що може відобразитися на курсових показниках», — резюмував Лєсовий.
Finance.ua запустив безкоштовну валютну розсилку для тих, хто слідкує за валютним ринком, та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події. Отримуйте щопонеділка найважливіші оновлення за тиждень у світі валют, ексклюзивні фінансові поради та прогнози по курсах на прийдешній тиждень безпосередньо на вашу поштову скриньку!
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас