Що буде з цінами до кінця року - прогноз НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з цінами до кінця року - прогноз НБУ

Особисті фінанси
2624
Що буде з цінами до кінця року - прогноз НБУ
Що буде з цінами до кінця року - прогноз НБУ
Зниження інфляції триває від початку року. У квітні темпи зростання споживчих цін сповільнилися до 17,9% у річному вимірі.
Як пише Національний банк, цей процес відбувається швидше, ніж очікувалось.
Однією з причин такої динаміки є успішне подолання енергетичної кризи. Завдяки стабілізації ситуації в енергетиці сповільнилося подорожчання пального.
Крім того, разом зі зниженням дефіциту електроенергії зменшилися витрати бізнесу на виробництво.
Сповільнилося упродовж останніх місяців і зростання цін на продовольчі товари. Цьому, в тому числі, сприяла достатня пропозиція продовольства та палива.
Інфляцію також гальмували заходи НБУ, завдяки яким гривня на готівковому валютному ринку зміцнилася. Це стримало зростання цін і позитивно позначилося на очікуваннях бізнесу та населення.

Прогноз НБУ

Нацбанк прогнозує, що інфляція за підсумками цього року буде нижчою за 15%, наступного року — нижчою за 10%, а у 2025 році становитиме 6%.
Цьому посприяють очікуване зниження безпекових ризиків і здешевлення енергоносіїв у світі. Важливим чинником буде також послідовна політика НБУ, спрямована на забезпечення низької та стабільної інфляції.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас