Шедевр Пікассо продали за рекордну ціну (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шедевр Пікассо продали за рекордну ціну (фото)

Світ
1659
Шедевр Пікассо продали за рекордну ціну (фото)
Шедевр Пікассо продали за рекордну ціну (фото)
Картину Пабло Пікассо Femme à la Montre «Жінка з годинником» продано на аукціоні за $139,4 млн. Ця картина стала другою за вартістю з проданих коли-небудь робіт Пабло Пікассо і також найбільш цінною в цьому році.
По це пише theguardian.
Історія картини. Картина 1932 року таємної коханої Пікассо, Марі-Терез Вальтер, була створена під час «року чудес» художника, коли він готувався до своєї першої великої ретроспективи в Парижі у віці 50 років, і користується великим попитом серед колекціонерів.
«Пікассо — це пристрасть, але про цю особливу пристрасть [до годинників] мало хто знає», — сказав Саймон Шоу, віце-голова Sotheby’s із глобального образотворчого мистецтва. «Він був неймовірно стильним чоловіком, дуже зацікавленим у своїй модній ідентичності та чудовим знавцем годинників. Навіть фотографії, на яких він носить годинник, цінуються колекціонерами».

Довідка Finance.ua:

  • У 1968 році портрет придбала Емілі Фішер Ландау, одна з найвидатніших колекціонерів мистецтва ХХ століття. Вона повісила його у вітальні своєї квартири в Нью-Йорку. До того часу, коли вона померла у віці 102 років на початку цього року, її колекція мистецтва могла заповнити кілька музеїв.
  • У 2010 році вона передала майже 400 робіт Музею американського мистецтва Вітні, де вона довгий час була опікуном.
  • Ще 120 творів мистецтва продаються Sotheby’s у Нью-Йорку в середу та четвер цього тижня, а загальна ціна продажу, як очікується, перевищить 500 мільйонів фунтів. Також на продаж виставлені роботи Еда Руша, Джаспера Джонса, Сая Твомблі, Енді Уоргола та Марка Ротко.
«Жити на Відсотки» повертається: поговоримо про нерухомість та фондовий ринок. На конференції ми розкриємо всі секрети успішного інвестування та наведемо конкретні приклади того, як інші люди вже заробили на своїх інвестиціях. Без «зарозумілих» професійних термінів, простими словами та на практичних прикладах наші експерти покажуть, як використати можливості початківцям, не переплачуючи за «досвід»!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас