25 тисяч осіб колективно купили картину Пікассо за $2 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

25 тисяч осіб колективно купили картину Пікассо за $2 млн

Світ
1093
Хоча покупці не зможуть повісити картину у своїй вітальні, кожен з них може тепер претендувати на право володіння витвором одного з найбільш знакових художників 20-го століття.
Група з 25 тисяч незнайомих людей придбала картину Пабло Пікассо Бюст мушкетера (Musketeer Bust, 1968) за 2 млн доларів, заплативши приблизно 50 доларів з людини.
Покупка була здійснена на швейцарському веб-сайті QoQa, який зазвичай пропонує домашні товари зі знижкою (наприклад, кухонне приладдя) або дешеві авіаквитки (наприклад, квитки в низку міст Північної Африки). Але останній лот здивував усіх: 25 тис. осіб в Інтернеті купили в складчину картину Пікассо, кожен заплативши приблизно 50 доларів, пише Architectural Digest.
Засновник і головний виконавчий директор QoQa Паскаль Маєр пояснив, що мета продажу картини на платформі полягала в тому, щоб демократизувати світ мистецтва, зробивши його більш доступним для звичайних людей.
Поки що не ясно, де буде зберігатися куплена картина. В даний час вона демонструється в Женевському музеї сучасного мистецтва, а після жовтня групі з 25 тисяч власників доведеться разом вирішувати, куди відправити знаменитий витвір мистецтва для постійної експозиції.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас