Шахрайство при отриманні товарів для ЗСУ: одеські чиновники під підозрою у справі про привласнення майже 4 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахрайство при отриманні товарів для ЗСУ: одеські чиновники під підозрою у справі про привласнення майже 4 млн грн

Кримінал
244
Шахрайство при отриманні товарів для ЗСУ: одеські чиновники під підозрою у справі про привласнення майже 4 млн грн
Шахрайство при отриманні товарів для ЗСУ: одеські чиновники під підозрою у справі про привласнення майже 4 млн грн, esbu.gov.ua
Директору департаменту Одеської міськради та його заступнику вручили підозру за фактом зловживання службовим становищем.
Про це повідомляє Бюро економічної безпеки.
Слідство встановило, що директор одного з департаментів Одеської міської ради змовився зі своїм заступником та, всупереч інтересам служби, укладав договори на постачання амуніції та одягу.
Надалі заступник керівника вносив до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо фактичного отримання частини товарів, яких на момент підписання документів не було.
Такі дії призведи до матеріальної шкоди бюджету у розмірі 3,9 млн грн.
Правоохоронці провели 12 обшуків у приміщенні Одеської міськради та місцях проживання фігурантів та вилучили гроші, мобільні телефони, ноутбуки та іншу оргтехніку. Орієнтовна вартість вилученого становить понад 1 млн грн.
Посадовцям повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою), ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування триває.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас