«Стати батьком» за 3500 доларів: викрили незаконну схему виїзду за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Стати батьком» за 3500 доларів: викрили незаконну схему виїзду за кордон

Кримінал
329
Заради виїзду за кордон пропонували чоловікам «стати батьком» за 3500 доларів США: учасникам незаконної схеми повідомили по підозру.
Про це пише Київська міська прокуратура, столична поліція
Дослівно поліція: «Організатор схеми — 30-річна екссекретар міськрайонного суду Одеської області. Вона залучила до протиправної діяльності спільника, у завдання якого входило пошук клієнтів, та жінок з неповнолітніми дітьми, які за гроші мали підтвердити в суді батьківство незнайомих їм чоловіків. Відтепер учасникам схеми загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна».
Деталі: Правоохоронці викрили групу осіб, які на території декількох областей України, під час дії воєнного стану організували схему, що допомагала військовозобов’язаним чоловікам перетнути державний кордон України.
Так, 30-річна мешканка Одеської області та її 30-річний чоловік підшукували громадянок України, що мають малолітніх дітей, які за гроші, у судах підтверджували, що військовозобов’язаний чоловік є батьком дитини. В той же час у свідоцтві про народження зі слів матері батьком був вказаний інший чоловік.
Відтак чоловік, маючи вже двох власних дітей, подавав позов до суду, у якому просив внести зміни у документи дитини, до якої він не має жодного стосунку, вписавши його батьком. У подальшому це давало змогу фіктивним «батькам», придатним до військової служби, безперешкодно виїхати за межі України як багатодітним.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас