російський Сбєрбанк перейде на китайські банкомати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

російський Сбєрбанк перейде на китайські банкомати

Світ
338
російський Сбєрбанк перейде на китайські банкомати
російський Сбєрбанк перейде на китайські банкомати
російський Сбєрбанк почне поповнювати свій парк банкоматів китайськими моделями в рамках чергового оновлення.
Як розповів перший заступник голови правління Сбєрбанку Александр Ведяхін, процес заміни банкоматів розпочнеться вже у 2024 році і торкнеться від 10% до 15% пристроїв, передає The Moscow Times.
Інтерес до китайських банкоматів російський банк виразив на початку 2023 року. Тоді Сбєрбанк запустив пілотний проєкт, перевіряючи працездатність банкоматів з операційною системою на базі Linux. Пілот завершився успішно, і одна з компаній-учасниць була визнана відповідною стандартам. Сбєрбанк не називає цей бренд.
Сбєрбанк не розкриває загальну кількість банкоматів у своїй мережі, однак, за даними Центробанку рф на початок 2023 року, у росії діяло 179 739 банкоматів.
До квітня у Сбєрбанку залишалося менше 5% американських банкоматів, і банк планує повністю позбутися їх у найближчі два-три роки.
Раніше на ринку банкоматів у росії домінували міжнародні корпорації NCR та Diebold Nixdorf, а також Hyosung TNS, GRG Banking та OKI Electric Industry. Однак після початку війни в Україні NCR та Diebold Nixdorf оголосили про припинення своєї діяльності в росії, що дуже змінило ситуацію на ринку: до 2022 року на ці компанії припадало 60% банкоматів у країні.
На ринку існують російські моделі банкоматів, але складність полягає в їхній недостатній технологічності та конкурентоспроможності в порівнянні з іноземними аналогами. За оцінками віцепрезидента Асоціації банків росії Алексєя Войлукова, вартість одного банкомату може досягати 2 млн руб., що можна порівняти з більш досконалими іноземними моделями.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас