Rheinmetall купує контрольний пакет акцій румунського виробника військової техніки Automecanica — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Rheinmetall купує контрольний пакет акцій румунського виробника військової техніки Automecanica

Фондовий ринок
225
Rheinmetall купує контрольний пакет акцій румунського виробника військової техніки Automecanica
Rheinmetall купує контрольний пакет акцій румунського виробника військової техніки Automecanica
Німецький оборонний концерн Rheinmetall купує контрольний пакет акцій у розмірі 72,5% румунського виробника військової техніки Automecanica Medias.
Про це пише «Мінфін» з посиланням на румунське видання Economedia.
Дана угода ще має бути затверджена відповідними державними органами, перш ніж вона набуде чинності.
Придбання Automecanica Medias знаменує експансію компанії Rheinmetall з Дюссельдорфа в Центральну Європу, «відкриваючи двері до нових країн-клієнтів у регіоні зі значним потенціалом продажів», кажуть представники компанії.
Rheinmetall вже має свої представництва у двох інших країнах на східному фланзі НАТО, Угорщині та Литві. У грудні 2023 року Румунія надала Rheinmetall велике замовлення протиповітряної оборони на 328 млн євро.
Через Rheinmetall Landsysteme GmbH група буде володіти 72,5% акцій цієї компанії, яка працюватиме в Румунії під назвою Rheinmetall Automecanica SRL. Решта акцій компанії залишаться у приватних руках.
У середньостроковій перспективі Rheinmetall оцінює річний потенціал продажів новопридбаної компанії приблизно в 300 млн євро.
«Приєднання Automecanica Medias до сім'ї Rheinmetall знаменує собою ще один важливий етап у нашій стратегії посилення присутності Групи в Центральній Європі, що, своєю чергою, сприяє зміцненню обороноздатності ЄС і НАТО на східному фланзі Європи», — вважає виконавчий директор Rheinmetall Армін Паппергер.
Automecanica Medias є давнім виробником спеціальних автомобілів, надбудов вантажівок і причепів для цивільного та військового ринку. Rheinmetall співпрацює з Automecanica з 2022 року, коли два партнери об'єднали зусилля, щоб управляти підприємством з технічного обслуговування та ремонту військових автомобілів у Сату-Маре, Румунія.
Згідно із заявою компанії, завод у Медіаші, Румунія, покликаний відігравати ключову роль у підтримці оперативної готовності бойових машин західного виробництва в Україні, а також надавати матеріально-технічну підтримку.
«Присутність Rheinmetall у Румунії означає, що сили, розгорнуті на східному фланзі НАТО, зможуть розраховувати на коротший час реагування та більш надійні ланцюги поставок», — йдеться в повідомленні компанії
Придбання означає подальше розширення глобальної мережі виробництва автомобілів Rheinmetall, яка вже включає заводи в США, Канаді, Австралії, Великій Британії, Австрії, Нідерландах і Німеччині.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас