Прага приєднується до інших міст ЄС щодо підвищення туристичного податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прага приєднується до інших міст ЄС щодо підвищення туристичного податку

177
Прага приєднується до інших міст ЄС щодо підвищення туристичного податку
Прага приєднується до інших міст ЄС щодо підвищення туристичного податку
Декілька популярних країн ЄС нещодавно підвищили податки на туристів, щоб вирішити такі проблеми, як надмірний туризм та інфляція.
Прага є останньою, яка прийняла подібне рішення, а район Прага 1 планує підвищення. Про це повідомляє Schengen.News.
Нинішній податок у районі Прага 1 у розмірі 50 чеських крон (близько 2 євро) з особи за ніч обговорюється щодо підвищення, оскільки місцеві чиновники вважають цю суму недостатньою.
Крім того, звіт окружного фінансового комітету також показав, що середній туристичний податок у містах ЄС становить близько 7 євро за ніч, що втричі перевищує нинішню ставку в Празі.
Представники округу Прага 1 висловили задоволення поточним розподілом доходів від плати за проживання. Наразі всі збори, пов’язані з готелями, надходять до центрального бюджету міста, тоді як район Праги 1 збирає плату лише з хостелів і пансіонатів, а 25 відсотків потрібно повертати муніципалітету.
Окружні чиновники виступають за те, щоб залишити загальну суму або повернути 25 відсотків плати за готель для підтримки сталого розвитку.
Запропоноване збільшення має вирішальне значення, особливо з огляду на навантаження на туристичні місця в центрі міста. Туристи повинні справедливо брати участь у вартості комунальних послуг.
Нагадаємо, Амстердам, де вже запроваджують найвищий податок на туризм у Європі, планує знову підвищити тарифи у 2024 році. Місто підніме податок на готельні номери з 7% до 12,5%, а тариф для пасажирів круїзних суден підскочить з 8 євро до 11 євро за людини в день.

Ісландія

Ісландія запровадить туристичний податок у 2024 році, але точна сума збору ще не визначена. Прем’єр-міністр Катрін Якобсдоттір каже, що плата буде розумною та сприятиме програмам сталого розвитку, узгоджуючиcm з метою Ісландії стати вуглецево-нейтральною до 2040 року.

Ольян, Португалія

Найбільший рибальський порт португальського регіону Алгарве, Ольян, стягує туристичний податок з червня 2023 року: половина доходу спрямовувалася на боротьбу з негативним впливом туризму. Тепер відвідувачам доведеться платити 2 євро за ніч у високий сезон і 1 євро — в інший період року.

Барселона та Валенсія, Іспанія

У квітні 2024 року в Барселоні підвищать податок на туризм. Зараз він становить 2,75 євро за ніч і зросте до 3,25 євро. У Валенсії турзбір зараз варіюється від 50 центів до 2 євро за ніч.

Венеція, Італія

У 2024 році туристи у Венеції мають сплачувати 5 євро: місто вже кілька років веде боротьбу з масовим туризмом. Плата поширюється на відвідувачів старше 14 років і буде реалізована через цифровий портал можливістю завантажити QR-код.

Довідка Finance.ua:

  • У 2023 році Прага зібрала 801 мільйон чеських крон плати за проживання, що на 250 мільйонів чеських крон більше, ніж у попередньому році.

Страхування для виїзду за кордон

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас