Польща видає Україні громадян, які переправляли нелегалів до Європи, — Rzeczpospolita — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща видає Україні громадян, які переправляли нелегалів до Європи, — Rzeczpospolita

Казна та Політика
795
Польща видає Україні громадян, які переправляли нелегалів до Європи, — Rzeczpospolita
Польща видає Україні громадян, які переправляли нелегалів до Європи, — Rzeczpospolita
Польська газета Rzeczpospolita пише про те, що Варшава вже передала Києву кілька українців призовного віку, які незаконно виїхали з України.
Видання зазначає, що не лише Польща, а й інші країни ЄС можуть бути завалені українськими запитами щодо екстрадиції чоловіків, які залишили країну завдяки хабарам.
Поки що Польща видала Україні лише кількох громадян, які займалися переправкою нелегальних мігрантів із білорусі до Євросоюзу.
Водночас, видання сумнівається, що така видача стане масовою. Щоб повернути псевдобіженців до країни, Україна має видати міжнародний ордер на арешт кожного з них. Чи буде відбуватися екстрадиція, вирішить у кожному окремому випадку польський суд.
Пізніше польська газета уточнила, що Україні видають громадян, які переправляли нелегалів, а не ухилянтів.
Rzeczpospolita оновило публікацію про потенційну видачу Україні чоловіків, які втекли від мобілізації, уточнивши, що в минулому Варшава видавала Києву українців, причетних до вивезення нелегальних мігрантів.
Видання змінило первинний заголовок «Польща почала видавати Україні чоловіків, які виїхали з країни». Тепер публікація має назву «Україна повертає на війну співвітчизників, які втекли з країни».
«Польща вже вислала… українських громадян, які переправляють нелегальних іммігрантів до Європи. Виявляється, велика частина кур'єрів нелегальних мігрантів, яких ловить Польща, є громадянами України. Покарання за пособництво і підбурювання становить до восьми років», — йдеться у публікації.
Раніше президент України Володимир Зеленський доручив перевірити всі висновки щодо непридатності до військової служби, які були винесені після початку бойових дій. Імовірно, десятки тисяч українців за хабарі змогли оформити такі довідки та залишити територію країни, щоби не потрапити на фронт.
Також Міністерство юстиції працює над поверненням в Україну корупціонерів, які втекли в європейські країни, насамперед намагатимуться повернути топ-корупціонерів.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
uamedia
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас