Німеччина хоче запобігти новим тарифам ЄС на китайські електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина хоче запобігти новим тарифам ЄС на китайські електромобілі

Технології&Авто
400
Німеччина хоче запобігти новим тарифам ЄС на китайські електромобілі
Німеччина хоче запобігти новим тарифам ЄС на китайські електромобілі
Уряд Німеччини працює над тим, щоб запобігти набуттю чинності нових тарифів Європейського Союзу на китайські електромобілі — або принаймні пом’якшити їх, якщо повне скасування буде неможливим.
Про це повідомляє агентство Bloomberg.
Чиновники в Берліні оптимістично налаштовані на те, що ЄС зможе знайти рішення в ході прямих переговорів з Китаєм, сказав один зі співрозмовників агентства.
Найбільша економіка Європи стверджувала напередодні рішення, що ще є можливість домовитися з китайцями до того, як тарифи набудуть чинності 4 липня. Німецькі чиновники бачать можливості для маневру і вважають, що у них є союзники всередині блоку, сказав один із співрозмовників, підкресливши, що не тільки Китаю, але і ЄС доведеться рухатися до угоди.

Читайте також: Машина в кредит у 2024 році: як все оформити

Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек заявив одразу після прийняття рішення, що «зараз є можливість спробувати й, сподіваюсь, досягти успіху в зупиненні» загрози ескалації тарифів.
Наступного тижня Хабек поїде до Китаю і планує обговорити це питання з тамтешніми урядовцями. Наприкінці квітня він уже заявляв, що рішення щодо тарифів проти Китаю не повинно бути автоматичним, а має ухвалюватися політиками.
Нагадаємо, з наступного місяця Європейський Союз запровадить додаткові мита на електромобілі з Китаю на рівні 38,1%, що призведе до ескалації глобальної торговельної війни та збільшення вартості продажу автомобілів в Європі для компаній від китайської BYD Co. до Tesla Inc.
Tesla чи Renault, дизель чи електрокар — не так важливо. Головне під час поїздок на авто — ваша безпека, тож радимо не забувати вчасно оформлювати обов’язкову автоцивілку. А швидко, зручно та вигідно це можна зробити на Finance.ua. Переходьте за посиланням, порівнюйте ціни і вигідно оформляйте поліс ОСЦПВ всього за кілька хвилин.

Хочу вигідно придбати автоцивілку

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас