Ціна золота оновила двомісячний максимум: банкіри озвучили прогнози — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна золота оновила двомісячний максимум: банкіри озвучили прогнози

Банківські метали
1854
Вартість «жовтого металу» злетіла до найвищого з 22 листопада рівня: золото дорожчає на тлі розпродажів на ринку акцій, що тривають другий день поспіль, повідомляє Banker з посиланням на дані торгів.
Вранці в четвер золото подорожчало до $1844,4 за унцію (+0,2%), оновивши максимум з 22 листопада 2021-го. Вдень 20 січня котирування «жовтого металу» скоректувалися до $1837,35, відступивши на 0,32%. Срібло станом на 12:50 торгується на рівні $24,242: унція металу подорожчала з початку сесії на 0,05%.
Вчорашнє подорожчання активу, на думку експертів ANZ, було пов’язане зі зниженням прибутковості 10-річних облігацій США. Сьогоднішня ж денна корекція настала на тлі підвищення прибутковості.
У ThinkMarkets зазначають, що золото нарешті відреагувало на високий рівень інфляції: попит на метал сьогодні зростає за рахунок прагнення інвесторів убезпечити свої вкладення в умовах зростання цін, а також на тлі поточних розпродажів на ринку акцій.
Стратеги Credit Suisse, в свою чергу, допускають зниження золотих котирувань в 2022 році на тлі очікуваного зростання вартості долара і підвищення прибутковості держоблігацій США.

Як купувати золото в Україні

На думку аналітиків швейцарського банку, для фіксації більш стійкого висхідного тренду і прагнення до максимуму в $2075 вартість золота повинна піднятися вище $1917.
В UBS Wealth Management також не висловлюють надмірного оптимізму щодо золота: на думку експертів інвестбанку, в поточному році зростанню металу до нових максимумів з високою ймовірністю завадить сильний долар.
За матеріалами:
Banker.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас