Які автомобілі не пройдуть обов'язковий техогляд у 2022 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які автомобілі не пройдуть обов'язковий техогляд у 2022 році

Особисті фінанси
100045
У другій половині 2022 року в Україні можуть ввести обов’язковий техогляд легкових автомобілів. Відповідний законопроект вже підготовлено, пише Судово-юридична газета.
У законопроекті, який підготувало МВС, ясно сказано, що обов’язковий техогляд не зможуть пройти автомобілі, що побували в серйозному ДТП. Враховуючи, що в Україні щорічно відбувається близько 120 тис. дорожніх аварій, то кількість автомобілів з сильними ушкодженнями дуже велика.
Експерти під час техогляду будуть виявляти і аналізувати всі пошкодження. При найменшому сумніві автомобіль не допустять до подальшої експлуатації.
Крім того, техогляд не пройдуть машини зі зміненою конструкцією, якщо це не було оформлено офіційно.
Трохи про фейки. У мережі активно поширюють інформацію про те, що обов’язковий техогляд в Україні, який можуть ввести вже цього року, пройдуть не всі авто. Найбільше українців обурює фейк про те, що документи про успішне проходження нібито не видадуть для машин, які експлуатуються більше 15 років.

Сервіс оформлення електронних полісів автоцивілки

За інформацією багатьох новинних порталів і соцмереж, в зоні ризику є:
  • машини після серйозних аварій;
  • авто зі зміненою конструкцією;
  • транспорт, вік якого понад 15 років.
Чи правда це? “Але якщо в перших двох випадках, де автомобілі або постраждали, або були серйозно перероблені, експерти дійсно можуть «завернути» непридатну для подальшої експлуатації машину, то авто, якому багато років, навряд чи чекає та ж доля. При їх адекватному використанні в минулому такий транспорт може прослужити ще довго. Тим більше, що саме таких авто в Україні-більшість», – пише «Телеграф».
Річ у тім, що в законопроекті нічого не йдеться про те, що автомобілі старше 15 років в жодному разі не зможуть пройти технічну перевірку. Йдеться про те, що техогляд не пройдуть машини, у яких, наприклад, пошкоджені деякі деталі.
Позаяк найчастіше подібні проблеми зустрічається у старих автомобілів (єврономери, «битки» з США і авто часів СРСР), то і з’явився слух про «15 років».
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас