Школярам роздадуть по «1000 грн за вакцинацію»: на що можна буде витратити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Школярам роздадуть по «1000 грн за вакцинацію»: на що можна буде витратити

Казна та Політика
2513
Державною програмою «єПідтримка» незабаром зможуть скористатися підлітки з 14 років. Витрачати «1000 грн за вакцинацію» їм дозволять, зокрема, на позашкільну освіту — відвідування курсів, «гуртків» і, можливо, репетиторів.
Пізніше програму хочуть розширити і на дітей з 12 років. Поки що виплати отримують тільки українці старше 18 років.
План з видачі «ковідної тисячі» дітям з 14 років вже розробили в Міністерстві освіти, повідомила прес-служба Офісу президента. «Зокрема, з’явиться можливість використовувати ці кошти на позашкільну освіту», — йдеться в повідомленні.
Доручення розширити виплату «1000 грн за вакцинацію» на підлітків Кабміну дав президент Володимир Зеленський. Спершу йшлося про створення окремої програми на базі «єПідтримки».

Довідка Finance.ua:

  • Українці витратили понад 1,3 млрд грн в рамках президентської програми «єПідтримка».
  • Тисячу гривень за вакцинацію можна оформити в таких банках: а-банк, Альфабанк, izibank, monobank, Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк та Укргазбанк.
  • Згідно з умовами програми, 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн (шляхом безготівкового розрахунку через термінал компанії).
  • Витратити ці кошти можна на квитки в кіно, театр, музеї, на внутрішні подорожі на літаку або залізницею, а також на придбання книг і на спортивну сферу.
  • На призначення житлової субсидії не впливають кошти, отримані за вакцинацію за програмою «єПідтримка». Оскільки ця виплата є одноразовою, вона не враховується до сукупного доходу домогосподарства при розрахунку розміру субсидії, що не позначиться на розмірі житлової субсидії в майбутніх періодах.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас