Україна запроваджує накопичувальну пенсію - експериментальний проєкт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна запроваджує накопичувальну пенсію - експериментальний проєкт

Казна та Політика
1228
Уряд затвердив експериментальний проєкт, за яким працівники підприємств великої приватизації перейдуть на накопичувальну пенсійну систему.
Про це повідомляє прем’єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram-каналі.
Запроваджуємо накопичувальну пенсійну систему для працівників підприємств великої приватизації.
«Сьогодні Уряд започаткував експериментальний проєкт — програму додаткового соціального захисту працівників, які підпадають під велику приватизацію. Інвестор, який купує такий державний об’єкт, протягом двох років після приватизації буде сплачувати внески в недержавні пенсійні фонди для більш ніж половини працівників підприємства», — сказано в повідомленні.
Внески складатимуть не менш ніж 4% від зарплати.
«Це стане одним з перших кроків до повноцінного запровадження накопичувальної пенсійної системи для всіх українців. Президент України підтримує цю ініціативу, і я впевнений, що Парламент так само її підтримає», — додав Шмигаль.

Довідка Finance.ua:

  • раніше міністр фінансів Сергій Марченко розповідав, що пенсійна реформа в Україні може бути запроваджена не раніше 2023 року — до того часу необхідно ухвалити зміни до законодавства;
  • Україна для введення обов’язкової накопичувальної пенсії повинна забезпечити збереження першого рівня солідарної системи;
  • міністр соціальної політики України Марина Лазебна роз’яснила механізм накопичувальних пенсій для фізичних осіб-підприємців.

Пенсії в Німеччині. Чи є це прикладом для України? 🔎

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас