Міністр фінансів розповів, коли в Україні почнеться пенсійна реформа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів розповів, коли в Україні почнеться пенсійна реформа

Особисті фінанси
630
Пенсійна реформа в Україні може бути запроваджена не раніше 2023 року — до того часу необхідно ухвалити зміни до законодавства.
Про це в інтерв’ю НВ Бізнес розповів міністр фінансів Сергій Марченко.
За його словами, профільний комітет Верховної Ради вже підтримав рішення надіслати доопрацьований проект закону на розгляд парламентом у першому читанні.
Марченко розповів, якого компромісу дійшли міністерство і депутати.
«У нас є два етапи. Перший етап, коли уряд створює державний накопичувальний фонд, і 100% накопичувальних фондів там будуть зосереджені. Держава компенсуватиме 1% ЄСВ. Основне завдання — створити мотивацію громадян самостійно накопичувати. Тобто додатково вкладати свої кошти у накопичувальний фонд. Кожен громадянин матиме свій рахунок, він бачитиме, що у нього накопичуються якісь кошти, які він може самостійно додавати від своєї заробітної плати», – зазначив міністр.
За його словами, ключове завдання уряду — створити умови, за яких усі громадяни України будуть мотивовані накопичувати.
Відповідаючи на питання щодо термінів запровадження реформи, Марченко сказав: «Вона може бути введена не раніше 2023 року. Закони мають бути ухвалені раніше».

Довідка Finance.ua:

  • раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що в Україні планують створити Державний накопичувальний фонд, який на початку буде єдиним для всіх, гарантування вкладів цього фонду буде стовідсотковим;
  • якщо Верховна Рада проголосує відповідний закон у 2021 році, то накопичувальна пенсійна система може запрацювати вже у 2023−2024 роках.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас