Як зміняться тарифи на комуналку до 2024 року: прогноз Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як зміняться тарифи на комуналку до 2024 року: прогноз Кабміну

Особисті фінанси
1122
Зростання цін на нерухомість в Німеччині продовжиться, незважаючи на пандемію COVID-19 і погіршення ситуації в економіці країни, прогнозують експерти.
“Ринок житла в Німеччині на подив стійкий”, – зазначає Стефан Мітропулос з Landesbank Hessen-Thuringen, якого цитує агентство dpa.
Ніякого спаду, за його словами, не очікується, лише невелике сповільнення темпів підйому. Житлова нерухомість, за його прогнозом, подорожчає приблизно на 4% в 2021 році замість раніше очікуваних 5-6%.
Раніше передбачалося, що сповільнення економічної активності в світі, збільшення безробіття і скорочення доходів покладуть край багаторічному буму на ринку нерухомості в Німеччині. Однак в третьому кварталі житло в країні зросло в ціні на 7,8% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, за даними Федерального статистичного управління країни.
Експерти Інституту міських, регіональних і житлових досліджень GEWOS відзначають збереження факторів, що сприяють підвищенню цін. До них входять демографія, брак землі для будівництва, а також низький рівень процентних ставок і відсутність альтернативних можливостей для інвестування в умовах нестабільності інших ринків, повідомляє Deutsche Welle.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас