У країні дефіцит вугілля та дуже дорогий газ: міністр енергетики — про майбутній опалювальний сезон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У країні дефіцит вугілля та дуже дорогий газ: міністр енергетики — про майбутній опалювальний сезон

Казна та Політика
1139
Україна в цей опалювальний сезон робить ставку на атомну генерацію, оскільки в країні дефіцит вугілля і дуже дорогий газ.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики з посиланням на главу відомства Германа Галущенка.
«Цей опалювальний сезон буде проходити під значним впливом світової енергетичної кризи. В умовах стрімкого зростання ціни на вуглеводні і їх тотального дефіциту в цей осінньо-зимовий період робимо ставку на атомну генерацію», — цитує прес-служба Галущенка.
За його словами, була оптимізована ремонтна кампанія АЕС, а тому протягом цього опалювального сезону НАЕК «Енергоатом» має працювати на рекордній потужності – 14 енергоблоками з 15 наявних. У порівнянні з попереднім опалювальним сезоном, очікувані обсяги виробництва АЕС зростуть на 12%.
На опалювальний період Міненерго прогнозує витрати вугільної продукції на виробництво електроенергії на рівні 15,3 млн т. Близько 9,1 млн тонн буде забезпечено власним видобутком, ще близько 4 млн тонн, за даними компаній, будуть імпортовані відповідно до чинних контрактів. І очікується ще близько 2 млн тонн додаткового постачання вугільної продукції протягом опалювального сезону.
Міністр зазначив, що запаси природного газу в підземних сховищах достатні для проходження осінньо-зимового періоду, а НАК «Нафтогаз України» має достатній фінансовий ресурс для їх поповнення.
«Планом підготовки передбачено наявність на початок опалювального періоду в підземних сховищах газу не менше 17 млрд куб. м газу. Станом на 07.10.2021 в українських газосховищах — 18,85 млрд куб. м газу. Зараз у „Нафтогазу України“ є наявний фінансовий ресурс на закупівлю газу для стабільного проходження ОЗП», — сказав Галущенко.

Довідка Finance.ua:

  • Київська міська рада схвалила збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства «Київтеплоенерго» на 2 млрд грн;
  • тарифи на тепло не підвищуватимуться місцевою владою завдяки «завчасній політиці», яку проводила Україна. Про це заявила радник голови «Нафтогазу», екс-нардеп Світлана Заліщук.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас