В «Київтеплоенерго» увіллють 2 млрд грн, щоб не підвищувати тарифи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «Київтеплоенерго» увіллють 2 млрд грн, щоб не підвищувати тарифи

Казна та Політика
380
Київська міська рада схвалила збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства «Київтеплоенерго» на 2 млрд грн.
Як повідомляє пресслужба Київміськадміністрації, за таке рішення проголосувало 98 депутатів (всього в міськраді їх 120).
«Це один з необхідних кроків для забезпечення стабільного проходження опалювального сезону в столиці. Також це дозволить не допустити зростання тарифів на тепло і гарячу воду», — йдеться в повідомленні.
При цьому там нагадують, що 30 вересня Кабінет Міністрів, НАК «Нафтогаз України» та Асоціації місцевої влади підписали меморандум, що передбачає, зокрема, розробку механізму державної компенсації економічно обґрунтованих тарифів, щоб вартість послуг залишилася на звичному рівні.
Зазначається, що у «Київтеплоенерго» провели розрахунок таких економічно обґрунтованих тарифів на опалення та гаряче водопостачання з урахуванням актуальних витрат та вартості природного газу, оскільки КП досі працює за тарифами, встановленими ще у 2019 році.
У мерії констатують, що за минулий відтоді час зросла вартість природного газу, підвищився тариф на послуги з розподілу природного газу, підвищилася ціна електроенергії і вартість виробництва теплоенергії на ТЕЦ.
«Стрімке зростання вартості природного газу викликало низку критичних проблем у питанні теплопостачання. Актуальна ціна газу на сьогодні вже у вісім разів вища, ніж минулого року і ніж та, яка закладена в тариф підприємства», — вказують у КМДА.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас