Особливості відкриття депозиту ФОПами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Особливості відкриття депозиту ФОПами

Кредит&Депозит
1585
ФОПу не обов’язково мати банківський рахунок. Однак, якщо підприємницька діяльність вимагає наявності такого рахунку для зберігання коштів та здійснення банківських операцій, підприємець має право відкрити його в будь-якому банку України.
Про це повідомляє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.
Згідно з українським законодавством, фізична особа – підприємець (ФОП) – це фізична особа, яка реалізує свою здатність до праці шляхом самостійної, на власний ризик діяльності з метою отримання прибутку. Інформація про державну реєстрацію ФОП є відкритою, а її пошук доступний на сайті Міністерства юстиції України.
“Нормативно-правовим актом Національного банку України заборонено використовувати поточні рахунки фізичних осіб, що відкриваються для власних потреб, для проведення операцій, пов’язаних із здійсненням підприємницької діяльності, про що клієнт підтверджує своє ознайомлення підписом в заяві на відкриття поточного рахунку”, – наголошують у ФГВФО.
Окрім цього, необхідно чітко відокремлювати банківський рахунок для здійснення підприємницької діяльності та особистий, оскільки особисті та підприємницькі доходи оподатковуються за різними правилами.

Чого очікувати від відсотків по вкладах в Україні 💰

Гарантування вкладів. З 2017 року гарантії Фонду гарантування вкладів поширюються і на вклади ФОПів. Згідно з Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», вкладник – це фізична особа (у т.ч. ФОП), яка уклала або на користь якої укладено договір банківського рахунку, банківського вкладу (депозиту).
У разі віднесення банку, в якому вкладник має особистий рахунок і рахунок ФОП, до категорії неплатоспроможних залишки коштів на таких рахунках будуть підсумовуватись, а вкладник отримає відшкодування в межах гарантованої суми. Якщо сума коштів на рахунках перевищує гарантовану, то вкладник має право заявити кредиторські вимоги до банку на суму понад гарантовану в порядку, визначеному законодавством.

Довідка Finance.ua:

  • підписуючи договір банківського вкладу/рахунку, необхідно уважно ознайомитися з тарифами банку та порядком їх зміни.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас