Тарифи на тепло для населення та юросіб: що зміниться в опалювальному сезоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на тепло для населення та юросіб: що зміниться в опалювальному сезоні

Енергетика
805
Українська влада вирішила зафіксувати тарифи на тепло і гарячу воду для населення до кінця опалювального сезону. Разом з тим тарифи для юридичних осіб і бюджетних організацій зростуть пропорційно цінам на газ.
Про це пише РБК-Україна.
Кабінет Міністрів, НАК «Нафтогаз України» та Асоціація міст України 30 вересня підписали Меморандум про взаєморозуміння, який фіксує тарифи.
Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, «в основі цього меморандуму — домовленість про те, що місцева влада не підвищуватиме тарифи на тепло і гарячу воду в цьому опалювальному сезоні в порівнянні з попереднім». За його словами, також в меморандумі зафіксована домовленість про «безперебійність поставок газу». Крім того, передбачена фінансова підтримка місцевих громад «для безперебійної роботи теплокомуненерго та незмінності тарифів».
Тарифи для юросіб та бюджетних установ різко зростуть
Міністерство розвитку громад і територій України підготувало проект постанови Кабінету міністрів щодо визначення плати за теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої у зв’язку зі зміною ціни природного газу. Підприємства ТКЕ зможуть підвищити тарифи вже в жовтні.
Згідно з документом, зміна розміру нарахувань за теплову енергію і гарячу воду споживачам (крім населення) у зв’язку із щомісячною зміною ціни природного газу, починаючи з нарахувань за жовтень 2021 року відображається щомісяця в платіжних документах, надісланих у місяці, наступному за розрахунковим періодом.
Про прийняте рішення щодо зміни розміру нарахувань теплопостачальна організація інформує шляхом розміщення інформаційного повідомлення на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування та/або на власному веб-сайті.
Як наголошується в пояснювальній записці до проекту, щомісячна зміна ціни природного газу об’єктивно вимагає перегляду тарифів на теплову енергію і комунальні послуги для споживачів крім населення.
Крім того, «процедура перегляду тарифів органом місцевого самоврядування може займати за часом 1,5−2 місяці, що не дозволяє підприємству теплопостачання вчасно реагувати на цінові зміни і мати джерело для розрахунків за природний газ».
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас